“Ortadoğu batının sömürgesi durumundadır”

belediye iftar54.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Hatay’daki mahalle ve köy muhtarlarına iftar yemeği düzenledi. Eşi Dr.Ümran Civelek’in de katıldığı iftar yemeğinde, masaları ziyaret eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, muhtarları selamladı. Belediye Yemek Salonu’nda gerçekleştirilen iftar yemeğine, Hatay genelinden 200’ü aşkın kişi katıldı.
İftar yemeğinde konuşan Kırıkhan 408 Evler Mahalle Muhtarı Ahmet Üstünbaş, “İskenderun Belediye Başkanımızın iftar yemeğine bizi davet etmesi hepimizi gönülden memnun etmiştir. Tüm masalar şu anda dolmuştur. Bu kalabalık, Belediye Başkanımıza gösterilen ilgi ve alakanın ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Kendisine teşekkür ediyorum. İskenderun Belediye Başkanımız Antakya’da muhtarlar federasyonu toplantısında yaptığı konuşmasında ilk söz olarak muhtarlarımızın çok değerli olduğunu, yerlerinin, makamlarının çok yüksek olduğunu, söylemişti. Kendisine tekrar yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Muhtarların partisinin olmadığını, tarafsız kişiler olduklarını belirten Kırıkhan 408 Evler Mahalle Muhtarı Ahmet Üstünbaş, “Biz muhtarlar hangi partiden olursak olalım halk bizi tarafsız kişi olarak değerlendiriyor, oy veriyor. Yerimiz daima birinciliktir. Bunu anlayanlara teşekkür ediyoruz. Bu akşamın bir başka özelliği var. Ramazan geçiriyoruz. Hatay olarak, Türkiye olarak değişik süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin kilit noktası Hatay. Tüm dünya bize gıpta ile bakıyor. Bizi yıkmak, dağıtmak isteyenlere karşı sağduyulu olarak buna müsaade etmeyeceğiz. İskenderun Belediye Başkanımızın davetiyle bir araya geldik, birlik ve beraberliğimizi gösteriyoruz. Birlik ve beraberlik her zaman sağlanmalıdır” diye konuştu.
Yaptığı konuşmasında, birlik ve beraberlik içerisinde olmaya katkı sunan ve muhtarlara destek veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür eden Altınçay Mahalle Muhtarı Ali Demir, “Biz burada birlik içindeyiz. Bu birliğimiz her zaman sürecektir. Yeter ki birbirimizi sevelim. Hepimiz bu güzellikler içinde, bu güzel memlekette birlik içinde yaşayacağız, bu güzel toprakları kimseye vermeyeceğiz. Yemek düzenlediği ve birlik ve bir arada olmamıza, dostluğumuza katkı sağladığı için Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Hatay’da her kesimden insanımızın bir arada kardeşçe yaşadığını anımsatan Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, “Bu akşamda bizleri biraraya getiren İskenderun Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Biz Hatay Muhtarlar Derneği olarak 02.02.2012 tarihinde derneği kurduk. 8 muhtar arkadaşla bu yola çıktık. Şu an 462 kişilik çok geniş aileyiz. Hatay’ımız son süreçte sıkıntılı günler yaşamakta. İlimiz, ülkemizin farklı bir komunundadır. Her kesimden insanlar bir arada yaşamaktadır. Biz birlik ve beraberlik içerisindeyiz, herkesi seviyoruz, sayıyoruz. Kırıkhan, Hassa, Altınözü, Payas, Yayladağı, Arsuz, Antakya, Küçükdalyan, Çekmece, Dursunlu, İskenderun’dan katılan ve ismini sayamadığım tüm muhtarlara katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İftar yemeğinde, Hatay Muhtarlar Derneği adına, Başkan Mahmut Gülcü, halk için yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür plaketi sundu.
Plaketi İskenderun halkı adına aldığını belirterek, teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Benim için bu çok onurlu ve çok değerli plakettir. Çünkü bugün bütün Hatay burada sayılır. Muhtarlar şu parti, bu parti ayrımı olmadan direk halkın birinci derecede temsilcileridir. Sizler halkın ta kendisisiniz. Belediye Başkanları, milletvekilleri bir partiden seçilerek gelirler ama muhtarlar doğrudan halkın gönlünden kopup gelirler. Bu yüzden sizlere saygım çok büyük. Bu nedenle heyecanlıyım. Bu iftar yemeği bir arada olmamız için vesile oldu. Sizlerin de burada olması bizim için, belediye için, İskenderun için büyük bir onurdur. Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Birlikteliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Napolyon’un bir sözü var ‘toplumların kaderini coğrafyası belirler’. Bizler çok önemli uygarlıkların yaşadığı bir coğrafyanın çocuklarıyız” diye konuştu.
“Bütün Ortadoğu kutsaldır, bütün peygamberlerin çıktığı yerdir. Bu coğrafya aynı zamanda zengindir, üzerinde petrol yatakları var. Bütün dünyanın gözü Ortadoğu’nun üzerindedir. Afganistan’dan Mısır’a kadar 1.5 milyar müslümanın yaşadığı bir toplum bugün ne yazık ki batının sömürgesi durumundadır” diye konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ama çok şükür Türkiye farklı bir durumdadır. Bu sıkıntıları yaşamıyor. Bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti kurulurken sağlam bir yapı inşa edilmiştir. Bunun sayesinde biz bu gün huzur içinde, barış içinde, kardeşçe bir arada yaşıyoruz. Biz birlikteliği sağlamışız. Ufak tefek sorunlar yaşanabilir. Bunun da çaresi demokrasidir. Demokrasi de yerel yönetimlerin kökleşmesine bağlıdır. Yerel yönetimin birinci basamağı muhtarlardır. Muhtarlar ne kadar güçlü, ne kadar söz sahibi olursa demokrasi de o kadar yerleşir. Muhtarlarımızın maddi desteğe ihtiyacı var. Biz belediye meclisimizde bir karar aldık. Muhtarlarımıza muhtar evleri yapacağız. Donatımda da belediyenin imkanları elverdiğince destek vereceğiz. Umarım bu tüm Türkiye’de gerçekleşir” dedi.
Halkın parasının tek kuruşu ziyan edilmeden, halkın ve kentin gerçek ihtiyacına yönelik önemli çalışmalar ve hizmet yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Halkımızın takdir ettiği, uzun dönemde İskenderun’un ihtiyacını karşılayan güzel şeyler yaptık” şeklinde konuştu. İnsanlar birleşince dünyanın da birleşeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, birlik içinde olmanın çok önemli olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in, sözleri muhtarlar tarafından alkış aldı.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, birlikteliğin sağlanmasında katkısı olan Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü’ye teşekkür ederek, İskenderun fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.