Akça; “Okul dönüşümleri doğru olarak yapılamamıştır”

ahmet akcaa29
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, “İki yıl önce eğitim kanununda yapılan değişiklikle eğitim sistemi değiştirilmiş, 4 artı 4 artı 4 denilen yeni bir yapıya geçilmiştir. Bu yapının zararları kamuoyunca çok tartışıldı” diyerek, “Okul dönüşümleri doğru olarak yapılamamıştır. Örneğin Bir mahallede 4 adet ortaokul yapılırken, 2 adet ilkokul yapılmıştır” açıklamasında bulundu.
Akça şöyle konuştu:
“Bu konu ile ilgili görüşlerimizi daha önceki basın açıklamaları ile kamuoyu ile paylaşmıştık. Şimdi bizi ilgilendiren ise 4 artı 4 artı 4 yeni eğitim sistemi sonunda HATAY MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN OKUL DÖNÜŞÜMLERİNİ başaramayarak bir çok konu da olduğu gibi bu konuda da sınıfta kalmasıdır. Bu konuda sınıfta kaldığının en büyük kanıtı öğretmen atamaya ve yönetici atamaya bakan şube müdürlerinin sürekli değişmesidir. Fakat her ne hikmetse bu durumların esas sorumlusu olan il müdürünün yerinde hala duruyor olmasıdır. Bu duruş ise giderek mağduriyetleri artırmakta yanlış konusunda ısrara devam ettirmektedir. Yapılan yanlışları maddeler halinde sizlerle paylaşmak istiyoruz; Okul dönüşümleri doğru olarak yapılamamıştır. Örneğin Bir mahallede 4 adet ortaokul yapılırken, 2 adet ilkokul yapılmıştır.
Merkezde okullar yanlış da olsa dönüştürülmüş ilkokul ortaokul ayrılmıştır. Hal böyleyken belde ve Köylerde ilkokullar ile ortaokullar bir arada bırakılarak 4+4+4 Eğitim sistemine aykırı bir durum ortaya çıkartılmıştır. Bu durum Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.
Yapılan dönüşümlerde bazı okullar 2 okulla eşleştirilmiş bazı okullar ise bir okulla eşleştirilmiştir. Bu durum 1 okulla eşleştirilen okulların hem öğrencisini hem öğretmenini mağdur etmiştir. Dönüştürülen okulların atamalarında Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yine bir yanlışa imza atarak, norm fazlası durumuna düşen (TORPİLLİ) öğretmenleri ilçe içerisinde ihtiyaç olmasına rağmen dilekçe almak suretiyle başka ilçelere hatta il merkezine atamalarını yapmıştır.
Kırıkhan ilçemizde 5 okulumuzun Valilik onayı olmasına rağmen dönüşüm işlemi gerçekleştirilmemiştir. Valilik onayı dikkate alınmamış, Öğretmen ve Öğrencilerimiz mağdur edilmiştir.
Okul dönüşümleri hatalı yapıldığından bir çok öğrenci evlerine uzak okullarla eşleştirildiğinden okula gidiş dönüşlerde problem yaşayacak servislere mahkûm edilecektir.
Ayrıca dönüşümde yapılan hatalı eşleştirmeler nedeniyle öğrenciler planlanan okullara gitmeyeceğinden Eylül ayında onlarca öğretmen norm kadro fazlası olacaktır.
Yapılan dönüşümler de yönetici normları düşünülmediğinden onlarca okul müdürü ve müdür yardımcısı ortada bırakılmıştır.
Bu kadar olumsuzluğu daha önce defalarca kamuoyu ile paylaştık. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine anlatmaya çalıştık ancak anlamamakta ısrar etmektedirler. Atamaya bakan Şube Müdürlerine fatura çıkartılırken bu kadar yanlışın altına imza atan Sayın İl Müdürü Osman ŞİMŞEK’e neden bir fatura çıkartılmamaktadır? Bunu doğrusu çok merak ediyoruz.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.