“Gemiler vatan toprağı gibidir”

komutan40
Giresun ve Sarıyer Gemi Komutanları İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı, Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin 75. yıldönümü ve Kurtuluş Bayramı’nda kentimizde olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Böyle anlamlı bir günde ziyaretinizden dolayı çok memnunuz. Festivaller, çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Sportif etkinlikler var. Biz her zaman sportif etkinlikler düzenliyoruz” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı ve Sarıyer Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Suat Gökçeer Gökmen’e, İskenderun’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Özellikle Hint Okyanusu’nda görev yapıldığını anlatan Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı, “Gemiler vatan toprağı gibidir. Uluslar arası hukukta da bir savaş gemisi nerde olursa olsun vatan toprağı olarak kabul edilir. Egemenlik sadece o devletindir. Başka limanda olsanız dahi savaş gemisi o vatanın toprağıdır. Egemenlik o ülkenin egemenliğidir. Dolayısıyla özellikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırlarını denizciler olarak bizler genişletiyoruz” dedi.
Türk Deniz Kuvvetleri’nin kendi gemilerini yaptığını belirten Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı , “Tamamen Türk mühendisliği dizaynı” diye konuştu.
Hakimiyetin yolunun denizlerden geçtiğini söyleyen Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı, Deniz Harp Okulundan mühendis olarak mezun olunduğunu ifade etti.
Dünyanın küreselleştiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bilgi küreselleşti. Bilgi, artık siz ürettiğiniz takdirde sizin olabilir. Dışarıdan taklit, sürdürülebilir değildir” dedi.
Dünyanın dörtte üçünün, ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Biz hala denizden ulaşımda yeteri kadar yararlanamadık. Ama kullanacağız” diye konuştu.
Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, denizlerde barışı sembolize eden yunus balığı biblosu ve bahriyeli kepi hediye etti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı ve Sarıyer Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Suat Gökçeer Gökmen’e ziyaret anısına, İskenderun’un fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi.

Önceki İçerikGemi komutanları İskenderun’da!
Sonraki İçerikYerel sanatçılar coşturdu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.