30 yıllık kan davası Barışla sonuçlandı

kan davası
Dörtyol’da 30 yılı aşkın bir süredir devam eden iki aile arasındaki kan davası barışla sonuçlandı. Yüksekkaya ve Devran aileleri arasında devam eden husumet geçtiğimiz hafta sonu 6 aylık bir barış ve uzlaşı çalışmasının sonucu yerine dostluğa ve kardeşliğe bıraktı. BDP Genel Merkezi uzun uğraşlar sonucu Yüksekkaya ve Devran ailelerinden yaklaşık 70 kişilik üyelerini bir araya getirerek her iki aileye bundan sonraki süreç için barış tohumlarını attı.
Atılan bu adım meyvesini verirken, Yüksekkaya ve Devran aileleri, birbirlerine barış ve dostluk bayrağı uzatarak aralarındaki husumete son verdiler.
Basit bir arazi anlaşmazlığı sonucu 30 yılı aşkın süredir devam eden kan davasında tarafları BDP Milletvekili İbrahim Binici, Parti Meclis Üyesi Zeki Koç ve Cihan Yılmaz, Hatay il ve Dörtyol ilçe temsilcileri ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya getirdi.
Her iki aile için verilen yemekte husumetin yerini dostluk, kardeşlik ve barış aldı. geniş katılımın olduğu yemekte Yüksekkaya ve Devran ailelerinin önde gelenleri kan davasının kimseye bir fayda getirmeyeceği fikrine vararak, bundan sonraki yaşamlarında dostluğu ve barışı ön planda tutacaklarını ifade ettiler.
Yemeğe katılanlar ise her iki ailenin fertlerini tek tek kutlayarak birlik ve beraberlik içinde bir yaşam sürmelerini temenni ettiler.

Önceki İçerikBAŞKAN YOLCU DSP’DE
Sonraki İçerik“İnançlarımız ve milli değerlerle oynamak kimsenin haddi değil”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.