Osmaniye OSB gençlerle şaha kalktı!

osb (5)
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve gelen Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi yönetimi dün İskenderun ve Osmaniye basınıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Genç ve dinamik bir kadrodan oluşan OSB yönetimi Osmaniye’nin ve Organize Sanayi Bölgesinin kalkınmasına öncü olan Vali Celalettin Cerrah gibi bir değere sahip çıkılması gerektiği konusunda hemfikre vardılar.

VALİ CERRAH GİBİ BİR DEĞERE SAHİP ÇIKMAMIZ GERERİYOR
Kahvaltı sonrası konferans salonunda basın mensuplarına ilk olarak açıklamalarda bulunan OSB Müdürü Turgut Çalışkan, bundan önce personel giderlerini ödemek için banka kredisine ihtiyaç duyduklarını, fakat OSB’nin gelişmesi ve kalkınması sayesinde artık tüm bu sıkıntılardan kurtulduklarını, artı 5 Milyon TL kara geçtiklerini açıkladı. Yıl sonuna kadar alacaklarla birlikte bu rakamın 13-14 Milyon TL olacağının altını çizen Çalışkan, yeni proje ve yatırımlarla Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin çok daha iyi yerlere geleceğini belirtti.
Daha sonra konuşan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkanvekili Mustafa Baştuğ, sanayicilerin kendilerinin oluşturduğu kişilere oylarını verdiğini belirtip destek olanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tüzüğün 5. maddesi hakkında da açıklamalarda bulunan Baştuğ, “5. madde müteşebbis heyetin devam edip etmeme kararıydı. Şimdi bizim burada devam etmesi yönünde çalışmalarımız sürdü ve neticesini aldık. Biz Sayın Valimiz Celalettin Cerrah’ın bir dönem daha başımızda kalmasını istiyoruz. Çünkü organizenin biraz daha açılması yönünde projelerimiz var. Vali beyle daha iyi yerlere ulaşacağımız için devam etme kararı aldık. Biz sanayiciler olarak bölgemize eğitim yuvaları kazandırdık. Bunlar kime yarıyor, Osmaniye’ye yarıyor. Şimdi siyasi çıkıp dese ki Mustafa bey okul ihtiyacımız var. Ben gidip Dörtyol’a babamın adına okul yaptırabilirdim. Fakat bana Osmaniyeliler kucak açmış, müteşebbis bana yer vermiş. Vali bey bana diyor ki; şurada bu eksikliğimiz var. Başımız üzerine yaparım. Vali bey her gelen kişiden okul istiyor diyorlar. Allah aşkına! Sayın Valimiz bürokrat adamıdır. Üç-beş ay sonra tayini çıkıp gittiğinde bu okulların altına tekerler koyup götürecek mi? Yine okullarımızda bizim çocuklarımız eğitim görecek. Dolayısıyla Celalettin Cerrah gibi bir değeri sahip çıkalım. Organize de daha yapacak çok işlerimiz var. Örneğin Burnaz’a duble yol projesi, organizenin biraz daha yürümesi, açılması yönünde projelerimiz var. Vali beyle çözüme daha iyi ulaşacağımız için devam etme kararı aldık” şeklinde konuştu.
Osmaniye Sanayi Bölgesi’nin yeni yönetim kurulunda yer alan Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı ise, böylesi önemli bir görevde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tosyalı, “Çok güzel bir çalışma içerisine bundan önce olduğu gibi bu dönemde de giriyoruz. Devlet-Sanayici işbirliğiyle çok daha güzel çalışmalar yaparak OSB’yi gelmesi gereken noktaya taşıyacağız. Yapmamız gereken çok işler var. Bunları biliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
OSB yönetimine giren Abdullah İlbeyli ise, organize sanayinin bölgenin yükselen yıldızı olduğuna dikkati çekerek, bunu da son beş yılda büyük bir atakla gerçekleştirildiğini söyledi. İlbeyli, “Daha çok yolumuz var. Çok işler yapmamız gerekiyor. Biz bölgenin sanayicileri olarak şimdiye kadar kendi işlerimizden sanayimize pek zaman ayıramamıştık. Ama Sayın Valimizin önderliğinde biz bu işleri daha da ilerletelim ve genişletelim’ diye elimizi taşın altına koyduk. Sanayimizin çok daha iyi yerlere gelmesi için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk 6 ay Mustafa Baştuğ, sonraki 6 ay Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, daha sonraki 6 aylık dilimde Abdullah İlbeyli ve Salih Çiftçi Başkanvekili olarak görev yapacak.

Önceki İçerikEller AK Parti Belediyesi için kalktı!
Sonraki İçerikZülfü Livaneli, Hadise ve Göksel konser verecek!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.