Revizyon imar planı kabul edildi

meclis imar8
Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan revizyon imar planı kabul edildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eski imar planının İskenderun’a uymadığını, yetersiz kaldığını, yeni bir imar planı yapmanın zorunlu olduğunu vurgulayarak, “Herkesin beklentisiydi, su kadar önemliydi. İskenderun’un ufkunu açacak bir plandı. Eski planda bitişik nizam bütün İskenderun beton yığınına dönmüş, yeşil alan kalmamış, yeşil alan miktarı kişi başı bir metrenin altına düşmüştü. Şimdiki planla ayrık nizamı getirdik. Ayrık nizamla şehrin havalandırması, insanların çevresini görmesi, yeşil alanları arttırıcı, otopark sorununa çözüm getirici son derece güzel plandır bu. Plan kentin anayasası olacaktır” dedi.

MECLİS TARİHE GEÇECEK!
İmar revizyon planının yaklaşık birbuçuk yıldır üstünde çalışılan, halkın uzun zamandır beklediği geç bile kalmış plan olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Biz halkın seçtiği, halkın ‘bizim için en güzelini yap’ diye görevlendirdiği meclisiz. Şuna kefilim bu planda ranta yönelik hiçbir işlem yoktur. Ben şehrin eminiyim. Hepimiz meclis olarak, benimle birlikte bu meclis şehrin emini olarak şehre sahip çıkmalıyız. Bu plan, yirmi yıldır beklenen plan. Bu mecliste dört yıl çok güzel şeyler yaptık. İmar müdürlüğündeki memur arkadaşlara teşekkür ediyoruz, sürekli çalıştılar. Onlara güvenmemiz lazım. Neresi kimin malı, hiçbir şekilde bakmadık o coğrafyaya ne uygunsa o oldu. Bu plandaki amaç şehrin planlanması, havalandırılması, yeşil alanların arttırılması, küresel iklim değişikliğine karşı bir takım tedbirlerin alınarak gitmesi. Bunların hepsi yerine geldi. İmar planı yasası böyledir. Yapılır, askıya çıkar, bir ay bekler. Vatandaş itirazını yapar, itirazın yasal dayanağı varsa gerekli düzeltme yapılır. Bu planda konut alanları artmış, kreş alanları oluşturulmuş, ilköğretim alanları artmış, ortaöğretim alanları iki misli gibi artmış, sağlık tesis alanları artmış, spor alanları artmış, park alanları 170 hektardan 416’ya çıkarılmış ve birçok iyileştirmeler yapılmış, askeri alan 499 hektardan 106 hektara düşmüş. Sivil toplum örgütleri de plan hazırlama çalışmasına iştirak ettiler görüşlerini belirttiler. Bu plan uzmanlara, bu işi bilenlere göre uygun plandır” diye konuştu.
Yapılan çalışmalar ve hizmetlerde halkın ihtiyaçlarının dikkate alındığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu kararlarda bu meclisin oyu var. Tekrar ediyorum bu meclis yaptığı çalışmalarla tarihe geçecek, İskenderun’un tarihine damgasını vuracaktır. Hepimiz bu mecliste bulunmaktan onur duyacağız. Bu meclisin değeri ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Kamil Turan yaptığı konuşmada, “Bunlardan biri imar revizyon planı. Yapılanı herkes kendi gözlüğüyle görmek ister. İnşaat Mühendisiyim, Meslek odası başkanı çalışma yaptığını, belediyeye gönderdiğini söyledi. Üniversite ve meslek odalarından görüş alındığını, plan notlarının buna göre hazırlandığını biliyorum. Planı inceledik, grup başkanları olarak inceledik, meclis üyesi olarak çağrıldık gittik, inceledik. Plana katkı sunmuş olan İmar Müdürlüğü ve çalışanlarına teşekkür ederim. Gece geç saate kadar özveriyle İskenderun için çalıştılar. Eğer aleni bir şekilde ihalesi yapılmış, eskisi gibi plancı firma hazırlayıp gelseydi, biz hiç katkı sağlamamış olsaydık 1982 planı gibi karmaşa çıkar, boşu boşuna yapılmış plan olurdu. İmar Müdürlüğündeki çalışanlar, paftayı koydular tek tek eskiden ne olduğunu, sorunun ne olduğunu, tek tek anlattılar. Yeni planda yeşil alan dört-beş kat arttı. Kangren olan şeylerin çözüldüğünü gördük. Planda gelişen mahalleler var” dedi.

HERKES DUYARLI OLMAK MECBURİYETİNDE
Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Doğan Erten yaptığı konuşmada, 300 bin nüfusa yakın ilçe olduğumuzu belirterek, “Bu planı bu halkın önüne koymak mecburiyetindeyiz. Biz belediye meclis üyeleriyiz, İskenderun’un meclis üyeleriyiz. Plana itiraz edecek olan varsa komisyondan geçtikten sonra askıya çıkacak. İki yıldır bu plan yapılmakta. Bir yıldır beklenilmektedir. Herkes duyarlı olmak mecburiyetinde. Bu plan İskenderun’un planı, bizim geleceğimiz, torunlarımızın geleceği. Burada hep birlikte hareket etmeliyiz, bu plan geçmeli. Grup başkan vekili olarak çağrıldım. Plan toplantısına geldim teşekkür ediyorum arkadaşlara. Ne sorduysak söylediler. Sadece grup başkan vekili diye değil imar komisyonundaki arkadaşımız grup olarak imara verdiğimiz o da dahil olmak üzere 30 gündür bunun üzerinde çalışıyor, bize bilgi veriyor. Meclis üyesi arkadaşlar da davet edildi. Elinize sağlık. Bu plana emeği geçenlere bilhassa başkanım size teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki İçerik‘Bir numaralı’ Reyhanlı zanlısı yakalandı!
Sonraki İçerikİSDEMİR Genel Müdürü Özhan: “Mutluyuz, gururluyuz!”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.