‘Bir numaralı’ Reyhanlı zanlısı yakalandı!

REYHANLI SALDIRISI ZANLISI NASIR ESKIOCAK
Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırının bir numaralı zanlısı Nasır Eskiocak Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs tarihinde gerçekleşen bombalı saldırıların asli faillerinden olduğu değerlendirilen Nasır Eskiocak’ın güvenlik ve istihbarat birimlerinin yoğun çalışması sonucu yakalandığını belirtti. Lekesiz yaptığı açıklamada, önceki gün saat 23.00 sıralarında Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü yakınlarında, aranmakta olan Nasır Eskiocak’ın sınırı geçmeye çalışırken yakalandığını söyledi.
Güvenlik ve istihbarat birimlerinin yoğun ve titiz çalışması sonucu yakalanan Nasır Eskiocak ‘ın sorgusunun devam ettiğini ifade eden Lekesiz, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
Bu arada konuyla ilgili valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada da “11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Reyhanlı İlçemizde gerçekleşen iki
ayrı patlama olayının asli faillerden olduğu değerlendirilen ve halen aranmakta olan ilimiz nüfusuna kayıtlı Nasır Eskiocak isimli şahıs; güvenlik birimlerimizin titiz ve yoğun çalışmaları sonucu 10 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında ilimiz Yayladağı ilçesinden sınırı geçmeye çalışırken yakalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

YARDIM EDENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 günü meydana gelen 2 ayrı bombalı saldırının faili olarak aranan N.E. isimli şahsa yardım ve yataklık ettiği gerekçesi ile gözaltına alınan 4 kişinin sorgusu sürüyor.
Hatay Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada dün akşam 23.00 sıralarında Hatay’ın Yayladağı ilçesi sınır mevkiinde yakalandığı bilgisini kamuoyu ile sabah saatlerinde paylaşıldı. N.E.’nin Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinden hareketle saldırıların gerçekleştiği tarihten bugüne kadar N.E. isimli kişiye yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen; F.D., F.G.,U.D. ve İ.G. isimli şahıslarında bugün güvenlik birimleri tarafından yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.