Dolandırıcıların elinden polis kurtardı

dolandırıcılık (3)
İskenderun’da bir bayanı dolandırıcıların elinden polis son anda kurtardı. Son günlerde telefonla dolandırıcılık olaylarında yaşanan artıştan dolayı tüm Türkiye’de polis vatandaşları uyarırken, bir bayan dolandırıcılık şebekesinin tuzağından son anda polis tarafından engellendi. Dün sabah saatlerinde İskenderun’da bulunan Bedia Deşer adlı bir bayanı telefonla arayan dolandırıcılık şebekesi üyeleri, Reyhanlı’daki patlama olaylarına isminin karıştığını ve bu konuda ciddi sıkıntı yaşayacağını söylediklerini ve bir banka şubesine giderek para yatırmasını istediler.
Durumu eşine anlatan bayan parayı yatırmak için bankaya gitti. Oldukça tedirgin olan bayan bir bankaya giderek verilen hesaba 10 bin lira para yatırdı.. Daha sonra yine dolandırıcıların talimatlarını yerine getirmek için başka bir bankaya geçen bayanın imdadına burada polis yetişti. Polis bankaya para yatırılmasını engellerken, bayan az önce başka bir bankaya 10 bin TL yatırdığını söylemesi üzerine polis, hemen bankaya giderek paranın dolandırıcıların eline geçmemesi için hesabı bloke ettirdi.
Bir anda dolandırıldığını anlayan bayan göz yaşlarına hakim olamazken, olayın şokunu üzerinden uzun süre atamadı. Banka personelinin de hemen müdahalesi ile parası geri teslim alınırken bayan polislere sarılarak teşekkür etti. Bankadan çıktıktan açıklama yapan Bedia Deşer adlı bayan, “Beni telefonla aradılar ve kimliklerinin tüm bilgilerinin elinde olduklarını söylediler. Çok korktum ve parayı yatırdım. Ama polisimiz sağ olsun beni ve paramı korudu. Bu konuda onlara çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bir daha asla kimseye güvenmem” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.