AYMAN, “ANAYASA PSİKOLOJİK RAHATLAMA METNİ DEĞİLDİR”

birgül ayman5
Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol İlçe Örgütü’nün davetlisi olarak önceki gün Dörtyol’a gelen CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler “Anayasa ve Açılım” konulu bir konferans verdi.
Dörtyol Öğretmen Evinde gerçekleştirilen konferansa CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu, DP İlçe Başkanı Alaiddin Aslan, MHP İl Genel Meclis Üyeleri Ali Ok ve Mahir Yalçın, Eğitim İş Temsilcilik Başkanı Halit Çelebi, TES 2 Nolu Şube Sekreteri Yaşar Gürakan, Türkocağı Dörtyol Şube Başkanı Sami Ocak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP 21. Dönem Milletvekili M. Nuri Tarhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili katıldı.
Açılışta kısa bir teşekkür konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu’nun ardından CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Reyhanlı saldırılarını kınayan bir konuşma yaptı.
CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu’da konuşmasında; “Hepimiz ayna anadan Anadolu’dan doğduk. Kimimiz esmer doğduk, kimimiz beyaz doğduk. Ama hepimiz bu toprakların, Anadolu’nun çocuklarıyız. Geçmişte birlik ve beraberlikle emperyalizmi nasıl yerle bir ettikse gelecekte de aynı birlik ve beraberlikle emperyalizmi yerle bir edecek güve sahibiz. Kimse bizi bölmeye ve parçalamaya çalışmasın. Bunu yapmayı amaçlayanlar derslerini en ağır şekilde alacaklarıdır” dedi.
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’de Reyhanlı saldırılarında yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet dileyerek başladığı konferansında; “Ortada bir barış ve çözüm süreci var. Ne demek barış süreci? Türkiye’de bir savaş mı var? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir başka devletle savaş mı yaptı ki? Türkiye’de savaş yoktu, terör sorunu vardı. Terör örgütü kendisini adeta bir başka devletin kolluk kuvveti yerine koydu, Hükümet ile yaptığı anlaşmaları barış diye ilan etti, dolayısıyla biz bir sıfır yenik durumdayız. Bize kendisini baya bir özgürlük hareketiymiş gibi de kabul ettirdi. Peki Kürt sorunu nasıl çözülecek? Anayasa ile.. Yani anayasa değişecek ve Kürt sorun çözülecek. 25 Nisan’da Karayılan Erbil’de konuştu. Çözüm süreci üç aşamalıdır dedi. Bir ateşkes aşaması; T.C. ordusu ile PKK ordusu tetiğe basmayacak. İki silahlar bırakılmadan sınır dışına çıkacağız, ama biz sınır dışına çıkmadan T. C. Anayasayı değiştirecek dedi. Üçüncü aşamaya siz anayasayı değiştirdiğinizde ve biz tatmin olduğumuzda geçeceğiz dedi. Peki neydi bu üçüncü aşama; başta Abdullah Öcalan olmak üzere PKK nın tüm silahlı unsurlarının serbest bırakılması, yani af” dedi.
Daha sonar katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’e CHP Dörtyol Kadın kolları tarafından çiçek, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu tarafından da ziyaretlerinin anısına plaket takdim etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.