Yarıkkaya tekrar yeşeriyor!

agac dikimi84
İskenderun’da, geçtiğimiz yıl çıkan yangında zarar gören Amanos dağlarındaki ormanlık alanlara, Gençlik ve Eğitim Derneği tarafından bin adet fidan dikildi.
İskenderun’da, 2012 Ekim ayında Amanos dağlarında çıkan orman yangınlarında zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması için çalışma yürüten İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin katkılarıyla Su Çıkağı mevkiindeki ormanlık alanı yeniden yeşillendirmek için bin adet fidan dikimi yaptı. İskenderun’da eğitim veren Gazi İlköğretim Okulu, Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu, Merkez Kız Teknik Meslek Lisesi, Sadık Altıncan İlköğretim Okulu, D. Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu ve Simya Dershaneleri öğrencileri ile öğretmenleri de fidan dikimine katılarak, dernek üyeleriyle birlikte defne ağacı, çam ve keçi boynuzu fidanlarını dikti.
İskenderun Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, “Çıkan yangın afetinde yüreğimiz yandı. Bu yürek yangınlarını söndürecekler de yine eğitimcilerdir. Bugün Gençlik ve Eğitim Derneği’nin projesine biz de destek verdik. Amanos dağlarında zarar gören bölgeleri yeniden yeşillendiriyoruz. Destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Ercan Aflaz ise, bin adet fidanın doğanın yeniden canlanması için dikildiğini belirterek, “Yarıkkaya Tekrar Yeşersin isimli projemizle Amanos dağlarını yeniden yeşillendirmeyi hedefliyoruz. Diktiğimiz fidanlarla Amanosların yeşermesini öne almış oluyoruz. Projenin diğer STK’lara örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Önceki İçerikBelen Kaymakamı Aydın İTSO’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
Sonraki İçerik“Ziyaretiniz bizleri onurlandırmıştır”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.