“İskenderunspor’u yaşatmalıyız”

müfit tennioğlu (1)
İskenderunspor Başkanvekili Müfit Tennioğlu, takımdaki son gelişmelerle ilgili değerlendirme yaptı. Futbol kamuoyunun başkan Nuri Üysen’in takımın başında kalmasını istediğini belirten Tennioğlu, “Ben de aynı şekilde başkan kalırsanız biz bu takımı tekrar İskenderun’a kazandırırız’ dedim. Bunun yanı sıra son günlerde takımımızda oynayan futbolcularımıza talepler arttı. Gerek Abdurrahman olsun, gerek Karakeçili olsun, gerekse sözleşmesi bitip de bizde yetişen futbolcularımıza olsun talepler var. Bizler bazı duyumlar alıyoruz. Futbolcularımızın bazı kulüplerle sözleşme yaptıkları bile söyleniyor. Duyumdan ibaret olduğu için sözleşme yapılan kulüpler var ise bile bize bu kulüplerden herhangi bir talep gelmedi. Bizlerle irtibata geçmediler. En azından bir sözleşme yapmışlarsa bile bize futbolcularımızın sözleşme bedellerini de ödemeleri gerekmektedir. Son durum bundan ibaret.
Daha önce kongre kararı almıştık. Ama bunun ilanını yapamadık. Başkan Nuri Bey’in de başındaki sorunlardan ötürü erteleme kararı aldık. İnşallah Nuri bey sorunlarını halledecek ve bizlerle birlikte olacak. Biz de İskenderunspor’u masaya yatıracağız. Şimdi Bölgesel Amatöre düştük. Ama buradaki destekleri bahane edenler, yani biz profesyonel lige destek veremiyoruz diyenler, artık çok rahat bir şekilde bu takıma sahip çıkabilirler. Onun için ben hepsine buradan çağrı yapıyorum; İskenderunspor tarihçesi olan bir kulüp. Biz bu kulübü atamayız.
Yaşatmak zorundayız. Bizler hiç istemediğimiz bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Hiçbir yönetim kulübüne masraf yapıp da onun düşmesini görmek istemez. Kulübümüzün eskiden gelen borçları vardı. Onlar ödendi. Bize göre İskenderunspor bulunduğu yerde olmaması gereken bir takım. İskenderunspor futbolcularını yetiştirip onları büyük takımlarda oynatacak kapasiteye sahip bir takım. Bunun için İskenderunspor’u bir yere taşımamız lazım. Nuri Bey ile yaptığım en son görüşmelerde konuya çok sıcak baktığını size söyleyebilirim. Bir aksilik olmaz ve kendi sorunlarını çözebilirse İskenderunspor’a el atıp kısa zamanda bir yere getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.