Moskova Büyükelçiliği’nin Reyhanlı hassasiyeti!

nuri büyükelci
T.C. Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle önceki gün Rusya’da yüksek öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla Büyükelçilik İkametgâhı’nda bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda Reyhanlı’daki terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Hayırsever İşadamı Nuri Üysen’in de katıldığı resepsiyonda, Büyükelçi Aydın Adnan Sezgin gençlere seslenerek, “Türkiye, sahip olduğu kazanımlarını daha ileriye taşıyacak, barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükselmeye devam edecektir. Bu süreçte en önemli görev sevgili gençlerimize düşmektedir” dedi.
Büyükelçi Sezgin konuşmasının devamında, “Sizler ülkemizin en önemli servetisiniz. Dünyayı anlamak için, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek için, daha çok okumalı, araştırmalı, sahip olduğunuz bilgiyi sürekli güncellemeli, yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız” diye konuştu.
Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin, İşadamı Nuri Üysen’le sohbet ederek, “Türkiye-Rusya ekonomik ve ticari işbirliğinde, kültürel faaliyetlerden turizme, her alanda büyük ilerlemeler yaşandığını aktardı.
Resepsiyonda, Reyhanlı’daki terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Büyükelçi Sezgin, “Bu olay gerçekten çok üzücüdür. Acısı çok derindir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Gün birliğimizi, beraberliğimizi hep beraber muhafaza etme günüdür” açıklamasında bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.