Bakan Yardımcısından Zarar Görenlere Sözlü Teminat

bakan yardimcisi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, Reyhanlı’daki patlamadan zarar gören vatandaşlara her türlü desteği verilmesine dair açıklama yaptı.
Fatih Metin, 2 ayrı patlamayla sarsılan Reyhanlı’da Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’yi ziyaret ederek Reyhanlı halkına taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Metin, patlamada kullanılamayacak hale gelen Reyhanlı Belediyesi önünde gerçekleşen ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Reyhanlımızda meydana gelen olaydan dolayı Reyhanlı ilçemize ve milletimize baş sağlığı temenni ediyorum. Bütün Reyhanlılı kardeşlerimi metanetlerinden dolayı ve bu sağduyudan dolayı tebrik ediyorum” diyen Metin, şöyle devam etti: “Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkında metanetli bir şekilde acısını yüreğine gömen Reyhanlılı kardeşlerime Allah sabır versin diyorum. Dış mihraplara Reyhanlı halkının itibar etmeyeceğini biliyoruz. Elbette ateş düştüğü yeri yakar, bizler acılarınızı ve paylaşmak, hafifletmek adına burada bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra oluşturulmak istenen kaos ortamına müsaade etmeyeceğiz. Bilinçlendirmeyi kendi aramızda mutlaka yapacağız. Bugün birlik ve beraberlik olma günüdür. Bizden önce bakanlarımız Cumhurbaşkanımız Reyhanlılının acılarını paylaşmak üzere geldi. Bizler şuan Reyhanlı’da olay anından bu yana devlet olarak tüm kurumlarımızla birlikte mağdur olan vatandaşlarımıza her türlü desteği vermek üzere buradayız.”
Bu tür olayların meydana gelmemesi adına her türlü kurum tarafından önlem alındığına işaret eden Metin, “İnşallah biz de bugün hem acıyı paylaşmak adına hem de bakanlığımızın daha iyi hizmet getirmesi adına milletvekillerimizle il başkanımızla, il meclis başkanımızla beraber gelerek göremediğimiz eksikleri belediye başkanımız ile birlikte gezerek gereken tedbirleri alacağız. Bakanlık olarak üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapacağız. Tekrar Reyhanlımızın başı sağ olsun, Hatayımızın başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum, acılı ailelere de sabır diliyorum.” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, beraberindeki Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar ve 23.Dönem Milletvekili Fevzi Şanverdi, Doğu Akdeniz Gümrükler Bölge Müdürü Adnan Korkmaz ile Cilvegözü Sınır Kapısı’na geçerek incelemelerde bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.