MEHMET G. GÖZALTINDA!

valilik3
Reyhanlı’ daki patlamaların 1 numaralı failinin yakalandığı açıklandı. Konu ile ilgili Hatay Valisi Celalettin Lekesiz açıklama yaptı. İşte Vali Lekesiz’in açıklamalarından satır başları:
“Reyhanlı’da meydana gelen iki ayrı patlamada 51 kişi hayatını kaybetti.
Gözaltına alınan 12 kişiden 8 tanesi adli makamlara sevkedildi, bunlardan 4’ü tutuklandı. Tutuklananlardan M.K., İ.D., A.D ve İ.Ş tutuklanarak cezaevine kondu.
Halen gözaltında olan 4 kişi daha var: M.G., E.Ö., A.E. ve E.A. ise bugün adli makamlara çıkarılacaklar.”

SAMANDAĞ’A GİTTİLER AMA SURİYE’YE KAÇAMADILAR!
Vali Lekesiz açıklamasının devamında, “Dün gece saat 23.40’da olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz M.G. ele geçirildi M.G., D.Ö. ve E.V. bunların asli fail olduğunu değerlendiriyoruz Bu 3 kişinin Suriye’ye gitmek üzere Samandağ2a gittikleri, yoğun güvenlik tedbirleri nedeniyle kaçmayı başaramadıkları ve arazide saklandıkları anlaşılmıştır. M.G. ilimiz nüfusuna kayıtlıdır. D.Ö. ve Y.B. de ilimiz nüfusuna kayıtlıdır. Suriye tarafına geçemedikleri değerlendirilmektedir. D.Ö. ve Y.B. güvenlik güçlerimiz tarafından aranıyor. Bu kişileri bilmeden de olsa saklamanın, terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçunu oluşturacağı bilinmelidir.
Bunların neyi nereden aldıkları, nerede sakladıkları son derece açık ve net gözüküyor. Olayın asli failleri olarak D.Ö. ve Y.B. aranıyor. Böylesi organizasyonları gerçekleştirenler halkı korku ve sabotaj ile korkutmak vasıtasıyla kaos ortamı oluştururlar. Halkımız lütfen bu dedikodulara itibar etmesinler. Bilgileri güvenlik güçlerine aktarsınlar. Şu ana kadar gözaltına alınanlardan Suriye vatandaşı yok.”

MEHMET G. GÖZALTINDA
Reyhanlı’daki bombalı saldırılarda kullanılan araçları satın aldığı iddia edilen Mehmet G’nin Hatay’da gözaltına alındığı öğrenildi.
Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, saldırılarda kullanılan iki minibüsü satın aldığı öne sürülen Mehmet G’yi Hatay’da gözaltına aldığı ifade edildi.

REYHANLI BOMBACILARI ADANA ADLİYESİ’NDE
Bu arada 51 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılarla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü daha Adana Adliyesi’ne getirildi.
Önceki gün Hatay’dan Adana’ya sevk edilen 8 şüpheliden 4’ü tutuklanmış, 4’ü serbest bırakılmıştı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.