Hatay’da söylenti bombası

hatay söylenti4
Hatay’ı kana bulayan saldırılar sonrası başta sosyal medya olmak üzere, Türkiye’de hatta dünya basınında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Kimi ölü sayısının 177’ye ulaştığını öne sürdü, kimi saldırıların El Kaide ile bağlantısı olduğunu… Reyhanlı’da hiç MOBESE kamerası olmadığı da iddia edildi, MOBESE kameraları olmasına rağmen ilginç bir şekilde çalışmadığı da… Söylentiler arttıkça tedirginlik ve gerilim yarattı. Ölü sayısı ile ilgili söylentilere son verecek en net açıklama Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da MOBESE’lerin çalışmadığı iddiasının gerçek olmadığını, ellerinde bombalı araçların Reyhanlı’ya giriş görüntülerinin olduğunu söyledi. Atalay, saldırganların hedefinin Ankara olduğu bilgisini de doğruladı.
Müezzinoğlu, Sağlık-Sen’in Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliğe girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada yaralananların durumlarının sorulması üzerine Müezzinoğlu, bölgeye sağlık ekibi takviyesi gerekmediğini, gerekenlerin patlamanın ardından ilk iki saat içerisinde yapıldığını bildirdi.
İstanbul’a doku kaybı nedeniyle gönderilen yaralı sağlık çalışanına gerekli müdahalenin yapıldığını da bildiren Müezzinoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü’nün bugün yaralıyı ziyaret ettiğini ve kendisinin de ondan bilgi aldığını söyledi.

“3 KİŞİNİN DURUMU KRİTİK”
Müezzinoğlu, patlamada yaralanan ve tedavileri devam eden 40 hastayla ilgili gerek bölgede gerekse sevklerin yapıldığı İstanbul, Ankara, Adana ve Gaziantep’te yapılabileceklerin tümünün yapıldığını bildirdi. Müezzinoğlu, yaralılardan iki kişinin Ankara, ikisinin Adana, bir kişinin İstanbul ve bir diğer yaralının da Gaziantep’te tedavi altında olduğunu söyledi.

ÖLÜ SAYISI 177 Mİ?
Müezzinoğlu, durumları ağır kaç hasta olduğunun sorulması üzerine Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 1 yaralı ile Hatay’daki 2 yaralının durumlarının kritik olduğunu bildirdi. Müezzinoğlu, “ölü sayısının 177 olduğu iddialarına ne diyorsunuz?” sorusunu yanıtlarken kendilerine gelen bilgileri dakika dakika kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek ilk anda 4 olan ölü sayısının dün sabah itibarıyla 46’ya yükseldiğini, bugün 14.00 itibarıyla da 50 olduğunu söyledi. Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dolayısıyla biz Türkiye’de kamuoyundan ölen vatandaşlarımızı gizlemiyoruz. Ama birileri spekülasyon yapmak, duygusal olarak tahrik etmek istiyor. Bence kamuoyunun sağduyusunu kaybetmeden, sorumluluk duygusuyla bunun planlarını, yapılan kasıtlı ve bilinçli planları, kamuoyunun sağduyusu ile aşacağına inanıyorum.
Çünkü bu hadiseler toplumsal reaksiyonlar oluşturabilmek için planlanmış hadiselerdir. Bence toplumun sağduyusu bu ülkenin huzur ve güvenini mutlaka yine yarınlara güvenli bir şekilde taşıyacaktır. Ülkenin istikrarını bozmaya yönelik bu tür hadiselere de bundan sonra ülke olarak da muhatap kalmayacağız ama yönetim olarak da iktidar olarak da her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz.”

”MOBESE KAMERALARI ÇALIŞMIYOR İDDİASI DOĞRU DEĞİL”
Başbakan YArdımcısı Beşir Atalay, Reyhanlı’da bulunan onlarca MOBESE kamerasının çalışmadığı iddiasının doğru olmadığını, ellerinde bombalı araçların ilçeye giriş yaparken çekilen görüntülerinin olduğunu açıkladı.
Saldırganların Ankara’da keşif yaptığı ve asıl hedefin Başkent olduğu iddiası da yine Atalay tarafından doğrulandı.

ÖLÜ SAYISI 51
Bu arada Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda Reyhanlı’da yaşamını yitirenlerin sayısının 51’e yükseldiğini söyledi.

Önceki İçerikDEPODA MONTAJ YAPILDI!
Sonraki İçerik19 Mayıs’a yas iptalleri
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.