Engelliler bir günlüğüne denizci asker oldu

engelli asker2
Engelliler Haftası dolayısıyla İskenderun’da 14 bedensel ve zihinsel engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.
İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle 14 engelliye bir günlüğüne “temsili askerlik” yaptırıldı. Ardından bir günlük temsili askerliklerini tamamlayan engelliler için yemin töreni düzenlendi.
Düzenlenen törende bir konuşma yapan İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, anayasada askerlik hizmetinin kanunla belirlendiğini belirterek, “Bu kapsamda Temsili Askerlik uygulaması Dünya’da ilk ve tek olarak ülkemizde uygulanmaktadır. Sizler Vatan, bayrak ve millet uğruna savaşarak destanlar yaratan yiğitlerimizin, tarihe yön veren büyük Türk milletinin birer askeri oldunuz. Bu kutsal ocağın faaliyetlerine katıldınız, havasını teneffüs ettiniz Kısa bir sürede olsa tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Bu gurur size ömür boyu güç ve ışık versin” dedi.
Törende, temsili olarak bir günlük askerlik yapan engelliler adına konuşan Deniz Er Halil İbrahim Kaya ise bugün burada bir günlük de olsa asker olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirterek,”Bu mutlu günümüzde bize onur verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bizler deniz erleri olarak TSK’nın bir mensubu olmaktan gurur duyduk. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.
Daha sonra bir günlük temsili askerliklerini tamamlayan engelliler, yemin ederek tezkerelerini İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve İskenderun Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Dönmezer’in aldı.
Engelliler, bu sevinçlerini aileleriyle paylaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdiler, oyunlar oynadılar.

Önceki İçerikİSDEMİR VE MKÜ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ İÇİN BİRARAYA GELDİ
Sonraki İçerikEngelli Çocuğun Ailesi Olmak!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.