KARDEŞ ŞEHİR KİEL GENÇLİK HEYETİ ANTAKYA’DA

kiel lütfu
Almanya’nın kardeş şehir Kiel kenti Eğitim, Kültür ve Gençlik Heyeti, kentimize gelerek bir dizi temaslarda ve incelemelerde bulundu. Türk-Alman Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Siper’in nezaretinde, Kiel Sosyal İşler ve Sağlık Yüksekokulu Dekanı Prof.Dr. Gaby Lenz başkanlığındaki heyette Kiel Sosyal İşler Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Anita Gruber, Kiel Mettenhof Sokak Gençliği Eğitimi Projesi Eğitmeni Susanne Wendt, Kiel Gençlik ve Spor Müdürlüğü Temsilcisi Saliha Kasımoğlu, Gençlik Merkezi üyesi Torsten Siggelow, Okul Sosyal İşler Danışmanı Hikmet Murat Müftüoğlu, Ellerbeker Gençlik Merkezi üyesi Anna Lena Feist, Kızılhaç Gençlik Merkezi üyesi Martina Pulkis, Alman Türk Derneği Başkanı Pedagog Sahabettin Atlı, Çocuk ve Gençlik Bakımevi temsilcisi Pedagog Inge Atlı ve Türk-Alman Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Jan Kocamahhul yer aldı.
Konuk heyet ilk olarak Antakya Belediyesi Gençlik Spor Kulübünün bulunduğu lokale ziyaret gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi Gençlik Spor Kulübü üyesi Bayram Denk, konuk heyeti karşılayarak, kulüp bünyesinde gerçekleştirilen eğitim, kültür ve sportif faaliyetler hakkında konukları bilgilendirdi.
Konuk heyet daha sonra Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan vekili Serdar Güven’de yar aldı.
Başkan Savaş, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Almanya’nın Kiel şehri ile 11 aydır kardeşlik süremiz mevcut. Almanya’da diğer kardeş şehrimiz olan Aalen’den geri bir tarafınız kalmadı. Bu güzel adımlar gösterilen çabalar ile yol alıyor ve büyük mesafeler kat ediliyor. Kiel kenti ile kardeşlik anlamında eğitim, kültür, ekonomi ve diğer konularda birlikte hareket etmeyi planlıyoruz. Kiel kardeş şehri ekipleri bazı kombinasyonları hızlı yaparak hedefe daha hızlı yetişme imkânına sahip oldular. Kiel şehri ile ticari anlamda birliktelik, hareketlilik 2013 yılı Eylül ayından sonra daha fazla yoğunlaşacaktır. Almanya’da Eylül ayında yapılacak olan fuara Antakya onur konuğu olarak katılım gösterecek. Yapılacak olan fuar’da hem Kiel, hem Aalen şehirlerinde hemde bölgede faaliyet gösteren işadamları ile buluşmayı hedefliyoruz” dedi. Antakya’nın diğer yerleşim alanlarına göre farklı bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Başkan Savaş, “Üç ayrı semavi dine ev sahipliği yapan Antakya, 7500 yıllık tarihi ile dünya üzerinde sayılı bir yerleşim merkezlerinden biridir. Bizim dünya üzerinde bir başka farkımız, yüzyıllardır üç ayrı dine mensup insanların kardeşçe, bir arada yaşadığı coğrafya olmasıdır. Bu nedenle Antakya’nın güzelliği suni değil, doğaldır. 11 aylık zaman zarfında Kiel kardeşliğini seviyor ve çok daha fazla köklü bir şekilde devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.
Konuk heyet adına konuşma yapan Kiel Sosyal İşler ve Sağlık Yüksekokulu Dekanı Prof.Dr. Gaby Lenz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın göstermiş olduğu misafirperverlik ev sahipliğinden ötürü teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Başkan Savaş heyet adına Prof.Dr. Lenz’e Antakya’yı temsil eden tablo, konuk heyet üyelerine ipek şal ve kravatın yer aldığı seti hediye etti. Ziyarette Başkan Savaş ile konuk heyet, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.