Tosyalı Dış Ticaret’i onurlandıran ödül

fatihh bey bakan1
“Kolay Ticaret, Büyük Türkiye” Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katıldığı toplantıda tanıtıldı. Mersin’de yapılan toplantıda Tosyalı Dış Ticaret, Akdenizde en fazla ihracat yapan firma olarak ödüle layık görüldü. Tosyalı Dış Ticaret adına ödülü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın elinden aldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Kolay Ticaret, Büyük Türkiye Projesi’nin bölgesel tanıtım toplantısına katıldı. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak Türkiye’nin, ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı ülke olmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Yazıcı, “İhracatçımızın gümrük işlemlerini kendi tesisinde yaptığı, firmalarımızın mallarını tırlara yükleyip, gümrüklere uğramadan doğrudan sınırı aşarak yurt dışındaki müşterilerine ulaştırabildiği ve gümrüklerde tır kuyruklarının olmadığı, işlemlerin bürokrasiye takılıp yavaşlamadığı bir Türkiye hedefliyoruz” dedi.
“En kolay, en güvenli ticaret” vizyonu doğrultusunda, “Kolay Ticaret, Büyük Türkiye” projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Yazıcı, toplantıda iş dünyasının heyecanla beklediği ve gümrüklerde devrim olarak nitelendirilen “Yetkilendirilmiş yükümlü uygulaması”, “İhracatta yerinde gümrükleme” ve “İzinli gönderici” uygulamalarını tanıttı.

BAKAN YAZICI TOSYALI DIŞ TİCARET’E ÖVGÜLER YAĞDIRDI
Toplantıya Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı da katıldı. Tosyalı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Tosyalı ile görüşerek bölgemizdeki gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. Toplantıda ikili zaman zaman bir araya gelirken, Bakan Yazıcı, Fatih Tosyalı’ya özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.
Toplantıda Akdeniz bölgesinde en fazla ihracat dalında birinci olan Tosyalı Dış Ticaret ödüle layık görüldü. Tosyalı Dış Ticaret adına ödülü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın elinden aldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Mersin Ticaret Odası ile Mersin Ticaret Borsası’nın da aralarında olduğu kurumlara temsili “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.