TÜİK Hatay Bölge Müdürü’nden Vali Lekesiz’e Ziyaret

vali tüik1
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hatay Bölge Müdürü Ökkeş Kulakoğlu, TÜİK’in 87.kuruluş yıldönümü dolayısı ile Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.
Müdürlük çalışanları eşliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan Bölge Müdürü Ökkeş Kulakoğlu, kabulden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, kurum olarak amaçlarının; ülkemizde istatistik bilincini ve kültürünü artırarak yerleştirmek olduğunu ifade etti.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, sağlıklı istatistiki bilgilerin, kurum, işletme ve ülke olarak sağlıklı gelecek kurmak yolunda bir yol haritası oluşturacağına dikkat çekti.
Vali Lekesiz, ‘İhtiyaçların çeşitlendiği, ihtirasların arttığı, hayat standardının yükseldiği, insanların da bunları karşılamakta güçlük çektiği çok dinamik bir hayat yaşıyoruz. Böylesi bir durumda iyiye gittiğinizden emin değilseniz kötüye gittiğinizden emin olabilirsiniz. İyiye gittiğinizden emin olabilmeniz için de bunu ölçebilmeniz gerek. Verilere bakıp o işletmenin, ilin, kurumun, ülkenin kendisine yüklenen görev ve yükümlülükleri ve kendisinden beklenen hizmetleri sağlıklı yapıp yapamadığı hususunda toplum bir kanaate varır. Bu, özel sektör için de kamu yönetimi için de geçerlidir‘ diye konuştu.
İstatistiki verilen hem bireysel hem toplumsal hayatımız açısından vazgeçilmez olduğunu, bu verileri tarafsız, tutarlı, güncel ve güvenli şekilde muhafaza etmek gerektiğini, çalışmaları da bu verilerin rehberliğinde yürütmek gerektiğini vurgulayan Lekesiz, ‘TÜİK de son yıllarda dünya standartlarında çalışmalar yapmak suretiyle istatistiğin önemini topluma hissettirdi. İlimiz genelinde verdiğiniz hizmetlerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Gününüz kutlu olsun’ dedi.

Önceki İçerikBedrettin Öz’ün acı kaybı
Sonraki İçerikPayas’ta Sağlıklı Yaşam Semineri
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.