Doğu Akdeniz Üniversitesi İskenderun-HATAY Temsilcisi Kemal ÜNSAL

yetenekprg-13Doğu Akdeniz Üniversitesi  İskenderun-HATAY  Temsilcisi Kemal ÜNSAL

yaptığı açiklamada;; DAÜ’ye burslu olarak yerleştirilen öğrencilerin bursu , normal eğitim süresi boyunca koşulsuz olarak devam eder ve kesilmez.Çok çesitli alanlarda burs olanaklarımız mevcut bunlar, Bazı bölümler  hariç , Tercih bursları  (1. 2 .3 tercihlere burslar) Öğretmen çoçuklarına ,Sağlık alanlarında çalışanlara , TSK Mensuplarının Eş ve Çocuklarına Yönelik Burslar gibi geniş çaplı imkanları gençlere sunuyoruz.

Ayrıca ;Doğu Akdeniz Üniversitesi  İskenderun-HATAY  Temsilcisi Kemal ÜNSAL yaptığı açiklamada;LİSEDEN  geçen yıl mezun olan  ve  bu sene YGS nin herhangi birinden 140 ve üstü puan alan üniversite adaylarının YETENEK SINAVIYLA DAÜ ye ögrenci kabulune başlanmiştir. Ayrıca erken kayıt döneminde kayıt yaptıran ögrencilerimiz burs kazanma imkanları daha yüksektir..Bundan dolayı erken kayıt yaptıran öğrenciler her konuda daha avantajlı olucaktır.

Bu yıl üniversite sınavında barajı geçemeyen çok sayıda ögrenci var ..Biz Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak barajı geçemeyen ögrencilere 4 yıllık yetenek  programları sunuyoruz, bu programlar ;  İÇ MİMARLIK –  SPOR BİLİMLERİ

MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ  gibi programlardır.Herkese uygun nitelikte( 4 yıllık ) gerçek bir üniversite okuma fırsatı veriyoruz..DAÜ de alıcağınız diploma dünyanın her yerinde geçerlidir dedi.Ayrıca sınava girecek öğrenciler için ,

ARANAN ŞARTLAR İSE , YGS sınavının herhangi birinden 140 puan üstü almanız yeterli olucak .

Sevgili Gençler, sizleri DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ne Bekliyoruz…Tercih yapıcak  ögrencilerede ve LYS sınavına girecek adaylara basarılar diliyorum.