“Birşeyler mi saklanıyor?”

Ahmet Akça B
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Akil İnsanların İskenderun ziyaretiyle ilgili bir açıklama yaptı. Akça, “Bir kulüpte yapılan bu toplantıda karşılaşılan uygulamalar bizlerin “Akil İnsanlar” denen bu grubun yapmış olduğu faaliyetler ile ilgili taşıdığımız kaygıları destekler nitelikte olunca, şüphe ve endişemiz artmış bu grubun çalışmaları ile ilgili kaygılarımız daha da çoğalmıştır” dedi. Akça şu görüşlere yer verdi:
“Burada yapılan çalışmaya İlçemizin ve bölgemizin en büyük memur sendikası olan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube olarak davet edilmeyişi ve sendikamızın şube yöneticilerinin toplantıya girme isteklerinin reddedilip ve kapıdan çevrilmesi bu grubun yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili şüphelerimizin yersiz olmadığını ortaya koymuştur. Bu toplantının halka açık olmayışı, katılmak isteyenlerinde içeri alınmayışı bu grubu buraya gönderenlerin halktan korktuklarını göstermektedir.
Ayrıca bu toplantıyı organize edenler kapıda davetlileri karşılamak üzere herhangi bir görevli ve yetkili bulundurmayarak davetsiz misafirlerden kaçmışlardır. Karşılama görevinin polis memurlarına verilmesi gelenlerin yüzlerce polis ile karşılanması manidardır. Fakat Şunu da belirtmenin doğru olacağını düşünüyoruz; İskenderun Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurları özelliklede güvenlik şube çalışanları, davetsiz misafirleri sağduyulu bir şekilde karşılamış, görevinin gereği şekilde davranıp halk ile karşı karşıya gelmeyerek, biz tarafından övgüyü hak etmişlerdir.
Bu faaliyeti burada organize edenler bazı STK ların buraya neden davet edilmediğini, eğer bu faaliyete katılmak için bir başvuru süreci yaşanmışsa bunun neden kamuoyu ile açıktan paylaşılmadığını açıklamak zorundadırlar. Yoksa bu grubun faaliyetleri ve bu süreç ile ilgili Türk Milletinden bir şeyler saklanmakta, Türk milletinin kaderi ile ilgili oyunlar mı oynanmaktadır?
Kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki Türk Eğitim Sen olarak ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı yapmayacak, ülkemizi bölünme sürecine götürecek, cumhuriyetin kazanımlarına zarar verecek, Atatürk İlke ve inkılaplarına gölge düşürecek faaliyetlerde bulunan her kim olursa olsun karşısında duracağımızı bildiriyor, Güzel İlçemiz İskenderun da birilerinin yaptığı ötekileştirmeye izin vermeyeceğimizi sizlerle paylaşıyor meşhur edebi kahraman Tatar Ramazan’ın dediği gibi “biz bu oyunu bozarız” diyor ve bu durumları kamuoyunun değerlendirmesine saygıyla sunuyoruz.”

Önceki İçerikPayas Belediyespor Şampiyon gibi!
Sonraki İçerik“İSKENDERUN BELEDİYE MECLİS SALONU CHP PARTİ BİNASI GİBİ ÇALIŞIYOR”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.