HESOB Başkanı Teksöz’den Akın’a Ziyaret

erol akin hesob
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, İş Güvenliği ve İş Sağlığı yasasından küçük esnafın muaf tutulması gerektiğini belirtti. Teksöz, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın’ı ziyaret etti.
Teksöz, Hatay’da 70 odanın faaliyet gösterdiğini belirterek, ”Zaman zaman oda başkanları ile bir araya geliyor ve çeşitli ziyaretler yaparak sorunları ve sıkıntıları dinliyoruz. Yaptığımız görüşmelerde ilgili odanın sorunlarını ilgili birimlere aktarıyoruz. Şoför esnaflarımızda genlikle yaşanan sorun K1 K2 K3 yetki belgelerinin alınması konusudur” dedi.
Teksöz açıklamasında, “Yeni çıkan ‘İş Güvenliği ve İş Sağlığı’ yasası küçük büyük tüm işyerlerini kapsamaktadır. Büyük fabrikalar, OSB’ler için gerekli olan bu kanun küçük esnafa ayrı bir mali yük getirmektedir. Bu durumda bize bağlı işyerlerinin Bakkalımızdan, Berberimize, Terzimize kadar tüm işyerlerimizin İş Güvenliği ve İş Sağlığı eğitiminden geçmeleri öngörmektedir” diye konuştu.
Bu kanunun küçük esnaf için 5 yıl ertelenmesini talep ettiklerini belirten Teksöz, şöyle konuştu:
“Geçimini çok zor şartlarda sağlamaya çalışan esnafımız çoluğunun çocuğunun nafakasını çıkarmak için zorluklar karşısında gününü kurtarmaya çalışmaktadır. Bunun için İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun esnaf ve sanatkârları ilgilendiren hükümlerinin yeniden ele alınmasını isitiyoruz. Aksi takdirde yanlarında çırak ve kalfa çalıştıran esnaf ve sanatkârların işten çıkartmalara başlayabilecektir.”
Akın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sorunların ancak ortak akıl ile çözülebileceğini belirtti.

Önceki İçerik“Çocuklar, insanlığın ortak umudu ve en önemli hazinesidir”
Sonraki İçerikAnlamlı proje
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.