“Çocuklar, insanlığın ortak umudu ve en önemli hazinesidir”

kaymakam cocuklar1
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kaymakam Su, mesajında “Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek şu görüşlere yer verdi:
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; milletine olan saygısını devlet yönetiminde millet iradesinin en üstün güç olduğunu kabul ve ilan ederek göstermiş, ayrıca bu milli onur gününün bayram olarak kutlanmasını sağlayarak, bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir. Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.
Sevgili Çocuklar; Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle; Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.