Avlanma sahalarımızın genişletilmesini istiyoruz

balikci-ak parti
İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi’ne bağlı körfezde avcılık yapan balıkçılar, av alanları ve ışıkla avcılık konularında yaşadıkları sorunların çözümü için Ak Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen çözüm bulana kadar sorunlarını her platformda anlatacaklarını söyledi.
AK Parti İskenderun İlçe teşkilat binasında Başkan Uğur Feriz ve yönetim kurlu üyeleriyle bir araya gelen balıkçı esnafı sıkıntılarını sorunlarını anlattılar.
Balıkçı Halil Enecür, öncelikle adalet istediklerini ifade ederek “Yıllardır körfezde küçük bir birey gibi görülen binlerce aileyi besleyen biz balıkçılarız. Avlanma sahalarımızın genişletilmesini istiyoruz. Gemi çapa sahalarının balık avladığımız saha içerisinde bulunması bizi oldukça sıkıntıya düşürmüştür” dedi.
Avlanmaya çıktıkları zaman Sahil Güvenliğin çeşitli caydırıcı yöntemlerle körfez balıkçısını cezalar uyguladığını öne süren Halil Enecür, “Biz öncelikle gemi çapa sahasının balıkçıların avlanma sahasının içinden çıkartılmasını talep ediyoruz. Körfezde gemilerin demirleme sahası balıkçıları ve özellikle olta balıkçılığı yapan balıkçıları mağdur etmiştir. Işıkla avcılık yasağına bağlı olarak özellikle olta balıkçılarına yardımcı olmak amacı ile yeni düzenlemenin getirilmesini istiyoruz. Kafesle avcılıkta biz balıkçıların görüşü alınarak düzenlemeler getirilsin istiyoruz. Ayrıca balıkçının körfezde verdiği emeğin karşılığını alabilmeleri için de avlanma sahalarımızın genişletilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Balıkçıların sorunlarının her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen de şunları kaydetti: “Balıkçının sesini duyurabilmemiz ve sorunlarını aktarabilmemiz için iktidar partisinin ilçe yönetimini ziyaret ettik. Sağ olsunlar kabul ettiler. Kendilerinden iletilen sorunlarımızın çözümü için girişimlerde bulunmasıdır.”
AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz ise, Körfez Balıkçıları esnafının bölgede kendileri ve tekneleri ile ilgili sıkıntıları paylaşmak üzere teşkilatı ziyaret ettiklerini vurgulayarak “Bizlere maddeler halinde sunmuş oldukları sorunların çözümü noktasında elimizden gelen her çalışmayı yapacağımızdan kuşkuları olmasın. Bu konuların gerekli mercilere ulaştırılması ve takibi noktasında üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Tabi bu konuda nasıl bir netice alırız onu bilemiyoruz. Kanunlar ve yasalar çerçevesinde balıkçılarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda elimizi taşın altına koyacağız” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.