“Lütfen yarın hastanelere gelmeyin”

Türk Tabipleri Birliği
Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları, yaşadıkları şiddet olaylarının her geçen gün daha da artmasını protesto için, bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan’da eyleme gidiyor. Türk Tabipler Birliği ve diğer meslek örgütlerinin açıklamasına göre yarın acil servis, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti verilmeyecek. Doktorlar “Lütfen destek için yarın hastanelere gelmeyin” çağrısında bulundu.
Açıklamada şöyle denildi :
17 Nisan 2013 günü öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı anıp Türkiye’de sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacağız.
Sabah saatlerinde hastanelerimizin bahçelerinde toplanıp Dr. Ersin Arslan için saygı duruşlarında bulunacağız. Öğlen saatlerinde illerimizde belirlenen hastanelerin bahçelerinde toplanıp beyaz yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Yurttaşlarımızdan da 17 Nisan gününe randevu almamalarını, eylem ve etkinliklerde sağlık çalışanlarının yanında yer almalarını bekliyoruz.”

Önceki İçerikKutlu Doğum Ziyareti
Sonraki İçerikDiyalog!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.