Çağşar: “Şebeke Çalışması Mevzuata Uygun!”

özer cagsar91
İçmesuyu şebeke çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanvekili Özer Çağşar Şebeke döşeme çalışmasının şartnameye, mevzuata ve standartlara uygun şekilde yapıldığını açıkladı.
İskenderun Belediye Başkanvekili Özer Çağşar, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Garip Şandır’ın içmesuyu şebeke döşenmesiyle ilgili iddialarına, yerinde yanıt verdi.
Şebeke döşeme çalışmasının şartnameye uygun şekilde yapıldığını belirten Belediye Başkanvekili Özer Çağşar, çalışmaların belediyenin teknik elemanları ve Su Kanal Müdürü Garip Sönmez tarafından sürekli kontrol edildiğini söyledi.
İskenderun Belediye Başkanvekili Özer Çağşar MHP’li Şandır’ın iddialarına yanıt vererek “Teknik şartnamede boru üstü mesafemiz normal şartlarda yer altı sularının yüksek olmadığı durumlarda bir metre olarak planlandı ve buna göre çalışma yapılmaktadır. Şartnamede tek bir yükseklik değeri belirlenmemiştir” dedi. Yer altı su seviyesinin yüksekliği öngörülmeyen engeller olarak, yağmursuyu, atık su kanalları, telefon şebekeleri gibi engeller nedeniyle yerine göre hendek derinliği belirlendiğini vurgulayan Çağşar “Bu tür olağan dışı durumlarda şartnamede neler yapılması gerektiği ayrı ayrı detaylarıyla anlatılmıştır. Böyle durumlarda boru üstü mesafemiz 80 cm.ye kadar düşmektedir. Ödeme konusuna gelince, hendek derinliği ve dolgu 80 cm yapılmış alana biz yanlış söylendiği gibi 1.35 cm üzerinden ödeme yapmıyoruz. 80 cm dolgu yapılmış ise 80 cm üzerinden ödeme yapıyoruz. Bir metreyse bir metre üzerinden ödeme yapıyoruz” diye konuştu.
Öngörülmeyen engeller olarak kanallar, menfezler veya elektrik hatları, telefon hatlarının geçtiği durumlarda zorunlu olarak bir-bir buçuk-iki metre altına inildiğini de hatırlatan Çağşar “Bu durumda biz şartnamede belirtilen bir metre üzerinden para ödüyoruz. Böyle durumlarda bile şartname üzerinden belirtilen bir metre üzerinden ödeme yapıyoruz. İskenderun halkının parasını çarçur eden belediye değiliz. Kendimizi halkın parasını korumakla görevli hissediyor ve ona çok dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yeraltı suları alınmadan boruların döşenmediğinin altını çizen Çağşar şunları kaydetti: “Pompa çalışır vaziyette su tamamen yeraltından alınana kadar bu işlem yapılıyor. Özel kırma taşlar zemin dolgusu yapıldıktan sonra boru döşemesine geçiliyor. Teknik olarak İSKİ ve ASKİ’de kullanılan dünya standartlarında olan yöntemler İskenderun Belediyesi tarafından İskenderun için uygulamaya alınmıştır. Saha içerisinde gezen belediyenin 11 teknik eleman ve Su ve Kanal Müdürü tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir. Yeni içmesuyu şebeke çalışması şartnameye uygun bir şekilde yapılmaktadır”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.