Tosçelik Fen Lisesi başarıya ipotek koydu

tosçelik fen lisesi tören (2)
Tosçelik Fen Lisesi’nde öğrenim gören 9 öğrenci 2013 YGS’de Türkiye genelinde ilk 1000, Hatay genelinde ilk on öğrenci arasına girerek büyük başarı elde etti. Öğrenciler elde ettikleri bu başarı ile bölgemizin gururu oldular. Ayrıca Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerince hazırlanmış olan projeler Tübitak Mersin Bölge Yarışmasında bölge birincisi seçildi. Coğrafya dalında öğrenciler Çağrı Karslı ve Necip Hamamcı tarafından hazırlanan ve Rehber Öğretmenliğini Gülkan Avcı’nın yaptığı ‘Anız Yakmanın Toprak Ekosistemine ve Toprak Verimliliğine Etkisinin Araştırılması’ konulu proje ile; Matematik dalında öğrenciler Şiyar Polat ve Ömer Faruk Canpolat tarafından hazırlanan ve Rehber Öğretmenliğini Cahit Güneş’in yaptığı ‘Üçgende Eşitsizliğe Farklı Bir Yaklaşım’ konulu proje Mersin’de tüm projeleri geride bırakarak bölge 1.liğini elde etti. Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri bu başarılarıyla Türkiye geneli yarışmalarına girmeye hak kazandı.
Gerek YGS sınavında, gerekse proje yarışmalarında haklı gurur elde eden öğrenciler Tosçelik Fen Lisesi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törende konuşan Tosçelik Fen Lisesi Okul Müdürü İlhami Koç, öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi. Koç, “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Öğrencilerimiz büyük emekler vererek bu başarıyı hak ettiler. Kendilerini tebrik ediyor, LYS ve Tübitak Türkiye geneli yarışmalarında başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından öğrencilere okul idaresi ve Okul Aile Birliği’nce Cumhuriyet altını ve çiçek hediye edildi. Öğrencilere hediyelerini okul müdürü ve öğretmenler takdim etti.
YGS sınavında Tosçelik Fen Lisesi’nden Türkiye genelinde ilk bine giren öğrencilerin isimleri şu şekilde oluşuyor; Utku Can Güven Türkiye 39. su il birincisi, Mücahid Mazmanoğlu Türkiye 52.si ilk ikincisi, Sevgi Erol Türkiye 166.sı il üçüncüsü, İshak Okçu Türkiye 356.sı il dördüncüsü, Hasan Hüseyin Okçu Türkiye 404.sü il beşincisi, Ceren Nur Karaali Türkiye 471.si il altıncısı, Muhammed Onuş Türkiye 525.si il yedincisi, Kübra Nur Güven Türkiye 540.sı il sekizincisi, Dilge Küçükcan Türkiye 882.si il dokuzuncusu, Halil Nur Türkiye 1055’si il onuncusu.

Önceki İçerikPrestij Kuaför yarışmaya hazır
Sonraki İçerikTosçelik Fen Lisesi’nin projeleri okul bahçesinde sergilendi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.