Kim huzura katkı sağlıyorsa polistir!

polis belediye kültür merkezi (9)
Türk polis teşkilatı kuruluşunun 168. yıl dönümünü törenlerle kutladı. İskenderun’da görev yapan emniyet mensupları bayram kıyafetleriyle törene katıldılar. Atatürk anıt alanında düzenlenen çelenk sunma törenine İskenderun Emniyet Teşkilatı tam kadro katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından çelenk sunulan törene İskenderun toplumsal huzuru koruma ve yardımlaşma derneği Başkanı Mustafa Baştuğ ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
İskenderun’da Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıtı’nda başlayan tören Belediye Kültür Sarayı’nda devam etti. Buradaki kutlama programına İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral N.Atilla Demirhan, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticileri, emniyet mensupları, sivil ve askeri protokol üyeleri katıldı.

İSTİKLAL MARŞLI OROTORYO GÖSTERİSİ
Türk polis teşkilatı kuruluşunun 168. Yıl dönümünü kutlamalarında bu yıl farklı bir kutlama yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda polis araçlarından oluşan konvoyların şehir turu attığı kutlamaların aksine belediye kültür merkezinde görsellerle desteklenen bir kutlama programı gerçekleştirildi. Protokol’ün tam kadro katıldığı törende İskenderun Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu oratoryo gösterisinde Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal marşını yazdığı süreç konu edildi. İstiklal marşımızın kıtalarının gurup halinde okunduğu kültür merkezinde milli ve manevi duygular doruk noktasına ulaştı.

İYİNİN YANINDA KÖTÜNÜN KARŞISINDAYIZ
İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başer yaptığı konuşmada, Osmanlı dönemlerinden örnekler vererek polislik ruhunun insan olmanın mayasından geldiğine vurgu yaptı. Başar konuşmasında “ insan olmak şereflerin en büyüğüdür. Çocukluğumuzdan bu yana öğrendiğimiz neydi, iyinin yanında kötünün karşısında olmaktı. Aslında tüm insanlar yaradılış itibariyle polistir. Tüm polislerde insandır. Suç ile mücadelede herkesin kendince bir şeyler katabilecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştık. Şunu gördük ki; görevini en iyi yapan vatanını en çok seven oldu. Burada görevini en iyi yapanları ve vatanlarını en çok sevenleri gördük. Öğretmenlik görevini en iyi yapanlar aslında birer polistirler. Huzura kim katkı sağlıyorsa polistir. Halkın huzurunu bozanlara da huzur vermeyeceğiz” dedi. Cengiz Başer konuşmasının sonunda şehit polislere Allah’tan rahmet gazilere sıhhat ve afiyet dileyerek davetlilere katıldıkları için teşekkür etti.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da yaptığı konuşmasında, polisin halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin görev yaptığını belirtti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünü anımsatan Kaymakam Ali İhsan Su, “Polis bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkatli olmalıdır” dedi. Programda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Polis Haftası münasebetiyle düzenlenen
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Öğrencilere ödüllerini, protokol üyeleri verdi. Kutlama programı kapsamında, İskenderun Lisesi öğrencilerince oratoryo sahnelenirken, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün sinevizyon gösterisi de izlendi. Programın sonunda öğrencilere protokol mensupları tarafından çeşitli hediyeler verildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.