Sonay; “Hislerimizi bir kenara bırakıp, birlikte hareket etmeliyiz”

meclis24
İskenderun Belediye Meclisinin 8 maddelik Nisan ayı son oturumunda konuşan Belediye Başkanvekili Kemal Sonay, meclis üyelerinin seçilmiş insanlar olduğunu, dolayısıyla halka karşı sorumlu olduklarını söyledi. İskenderun Belediye Meclisi Belediye Başkanvekili Kemal Sonay başkanlığında toplandı. Başkan Sonay, mecliste yaptığı konuşmada, ortak projelerle İskenderun’a hizmet edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İskenderun Belediye Meclisi Nisan ayının ikinci oturumu için 8 maddelik gündemle toplandı. Toplantıda, Gürsel Mahallesi Arsuz yolu yağmursuyu drenaj kanalı, Mustafa Kemal Mahallesi Migros arkası Hasan Ali Yücel Caddesi yağmursuyu drenaj kanalı, Liman B kapısı karşısındaki yol yağmursuyu drenaj kanalı, Deniz İkmal Komutanlığı sahasındaki tesisler ve Modernevler mahallesi kanalizasyon olmayan yerlerin kanalizasyon tesislerinin yapılması ve bağlantısı olmayan yerlerin bağlantılarının yapılması ile ilgili toplantının 5. gündem maddesi ile ilgili konuşan Belediye Başkan Vekili Kemal Sonay, “Bu memleketin konusu. İskenderun için böylesine önemli konuda gerçekten ciddi anlamda düşünüp, ciddi karar almak zorundayız. Çünkü hepimiz İskenderun halkına karşı sorumlu, seçilmiş insanlarız. Bu sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederken hislerimizi, duygularımızı ve siyasi çıkarlarımızı bir tarafa bırakıp memlekete hizmet konusunda hepimizin ortak projelerde bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da birlikte hareket etmeliyiz. Bu kararın da, gerçekten memleket için önemli bir karar olduğu bilinciyle oy kullanmanızı rica ediyorum” dedi.

MECLİS SU BAĞLANTI ÜCRETİNİ İNDİRMEDİ
Toplantıda, MHP gurubunun içme suyu şebeke bağlantılarının 442 lira+KDV ücretinden 100 liraya indirilmesi ve bunun 24 taksitle alınması önergesi, oy çokluğuyla reddedildi. Buna göre içme suyu bağlantı ücretlerine 24 ay taksitle ödenmeye devam edilecek. Bağlantı ücretlerinin indirilmesi için verdiği önergesi üzerine konuşan MHP’li Garip Şandır, Hatay’ın Büyükşehir Belediyesi olacağını ve seçimde bunun yürürlüğe gireceğini anımsatıp, “Büyükşehir kuruluyor. Su da oraya devredilecek. Bu nedenle vatandaşdan daha az ücret alalım. Çünkü, ödemekte zorlanıyor” dedi.  Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyesi Ercüment Kimyon da, bir apartmana bir bağlantı yapıldığını, ancak daire başına aynı paranın alındığını ifade etti ve bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Belediye Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri de, oturuma başkanlık yapan Kemal Sonay’ın önerisi üzerine bilgilendirmede bulundu ve müstakil evle apartman arasında farklılık bulunduğunu söyledi. Yapılan oylamada, komisyon raporu 7 ‘hayır’ oyuna karşı, 19 ‘evet’ oyu ile kabul edildi ve su bağlantı ücretlerinin 442+KDV ile bağlanmasına karar verildi.  

Meclis’te gündem dışı konuşan AK Parti’li Ahmet Dönmez İskenderun menfaatlerine olan konularda destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan ise kent için yararlı projeleri gerçekleştirmeyi sürdüreceklerini anlattı.
Oturumu yöneten Sonay da eleştirinin herkesin hakkı olduğunu söyledi ve meclisi bilgilendirmesi için belediye müdürlerine söz verdi. Fen İşleri Müdürlüğü, ihalelerde bayındırlık brim fiyatlarının uygulandığını, bunun olmadığı yerlerde piyasadan alınan fiyatlarla kamu yararı doğrultusunda yaklaşım maliyet hesabının yapıldığını, ihalelerin de açık olup, kamera kaydı olduğunu da söyledi. Sular İdaresi Müdürlüğü yetkilileri ise bazı projelerin ihaleye çıkmadan, belediye imkanlarıyla yapıldığını belirtti. 

Önceki İçerikKöy Muhtarı Köyün Girişinde Öldürüldü!
Sonraki İçerikSİYASET RÜZGARI!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.