Kaçak içki ve sigara satışı artacak

cologlu sigara
Türkiye genelinde bakkal, market, büfe gibi 42 bin 500 iş yerinde artık içki ve sigara satışı yapılamayacak. 1 Nisan’a kadar ruhsatlarını yenilemesi gereken 170 bin bin esnaftan yüzde 25’i yani 42 bin 500’ü ruhsatlarını yenileyemezken, İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, “Kaçak içki ve sigara satışı artacak” dedi.
Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ilişkin ruhsat yenileme süresi dün itibariyle sona erdi. İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, yeni ruhsat alamayan işyerlerinin artık içki ve sigara satışı yapamayacaklarını söyledi. 
Esnafın içki ve sigara satamamasının ‘kaçak’ satışları artıracağına vurgu yapan Çöloğlu, bu durumun hem halk sağlığını tehlikeye atacağını hem de devletin vergi kaybı anlamına geleceğini söyledi.

CUMAYA KADAR SÜRE
Türkiye genelinde içki ve sigara satan 170 bin esnafın dörtte biri, yani 42 bin 500’ü ruhsatını yenileyemedi. Süre 1 Nisan’da doldu. Önce bu esnafın bir daha içki ve sigara satamayacağı açıklandı. Ancak daha sonra TAPDK tarafından yapılan açıklamada, cumaya kadar kuruma başvuranlara 1 yıl süre ile yenileme ruhsatı verileceği duyuruldu.

Önceki İçerik‘Sorumlu Türk Telekom’
Sonraki İçerikPayas standına yoğun ilgi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.