“Eşit işe eşit ücret” Kampanyası’na destek

defne1
Özel Defne Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Taşar ve Halkla İlişkiler Müdiresi Pınar Rende, BPW Hatay Kulübü’nün konuğu oldu. BPW Hatay Kulübü Başkanı Dr. Nevide Kimyon Barbaros Taşar’a hitaben yaptığı konuşmada; “Öncelikle “En Çok Kadın İstihdam Eden Kuruluş” olmanızdan dolayı sizleri kutluyor ve tüm kadınlarımız adına teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla; Birleşmiş Milletler’ in de desteklediği, Türkiye BPW başta olmak üzere -aralarında BPW Hatay Kulübü’nün de bulunduğu – federasyona bağlı 8 ilin kulüpleri olarak eş zamanlı başlattığımız “Eşit işe eşit ücret” Kampanyası devam ediyor. 16 Nisan’a kadar sürecek olan ve “Kırmızı Çanta” logosuyla sembolize ettiğimiz bu kampanya ile “Eşit işe eşit ücret” hedefine bir kez daha dikkat çekip, sizin nezdinizde de tüm kişi, kurum ve kuruluşları “Eşit işe eşit ücret” kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz” dedi.
SGK Hatay İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen ödül töreninde bu yıl da “en fazla prim ödeyen, en fazla istihdam sağlayan, en fazla kadın istihdamı oluşturan kurum-kuruluş” kategorisinde aldığı ödüllerle dikkatleri üzerine çeken Özel Defne Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Taşar ise; kadınların konumunu güçlendirmenin, toplumların en önemli hedefleri arasında yer alması gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Ekonomik kalkınmada insan, vazgeçilmez bir unsurdur. Dolayısıyla kadın olmadan sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak mümkün değil ama hala kadın-erkek istihdamını tartışıyoruz. İş gücünün cinsiyeti olur mu hiç? Bu konuya takılıp kalmamak, kadın-erkek meselesini değil, “geleceğimizi nasıl kurtarmalıyız”ı tartışmak gerekir. Zira yüzlerce insan iş bekliyor, onların istihdamı için hep birlikte gayret etmeliyiz. Şu anda 402 çalışanımızın % 50’sinin; istihdamda, orta ve üst yönetimde, kadın olduğunu gururla söylemeliyim. Bizi; beraber yol aldığımız, birbirinden değerli çalışanlarımız zirveye taşıdı, dikkat edin bunların yarısı kadın! Demek ki iş gücünün cinsiyeti değil, niteliği önemli. Özel Defne Hastanesi olarak aynı bakış açısıyla uyguladığımız “Eşit işe eşit ücret” Kampanyası’na sonuna kadar destek olacak, konuyla ilgili her türlü çalışmalarınızda sizinle işbirliği yapacağız ”dedi.
Daha sonra söz alan Özel Defne Hastanesi Halkla İlişkiler Müdiresi Pınar Rende;
“Çalışanlarımızın yarısı kadın olup, “Eşit işe eşit ücret” uygulaması hastanemizde mevcuttu. Hal böyleyken aile ve iş yaşamının uyumlaştırılması ile ilgili kadın çalışanlarına sağladığı ücretsiz izin, annenin inisiyatifine bırakılan süt izni, süt iz kreş hizmetinden, esnek çalışma fırsatlarına kadar birçok uygulamayı hayata geçiren hastanemizin kadın çalışanları bu durumdan gayet memnun ve mutlular.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.