Edepsizler!

payas251
Şampiyonluk hesapları yapan lider Payasspor’un başarısını, Malatyaspor futbolcuları hazmedemedi. Malatyaspor ekibi, centilmenliğe ve sportmenliğe yakışmayan davranışlarla, karşılaşmayı provake etti. Üstüne üstlük, federasyon temsilcisi ile sahadaki bir görevliye saldırdı, küfür etti.
***
Bölgesel Amatör Ligi 4.Grup Lideri Payas Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği takipçisi 44 Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldı. 5 bine yakın taraftar topluluğunun izlediği karşılaşmada 44 Malatyaspor, lider Payasspor’u ve taraftarları tahrik etmek için elinden geleni yaptı.
Karşılaşmanın daha ilk dakikasından itibaren hakemle oynayan Malatyaspor futbolcuları, sık sık Payasspor taraftarlarına sataştı.
Yaklaşık 100 kişilik Malatyaspor seyircisi de ağza alınmayacak küfürlerle karşılaşmayı sabote etmeye çalıştı. Penaltı golüyle 1-0 öne geçen Malatyaspor, ne zaman ki, ikinci yarının başında Payasspor eşitliği sağladı; o vakit Malatyasporlu futbolcular hakemin üzerine yürüdü..
Bu arada Malatyaspor’lu bazı futbolcular da saha dışında federasyon temsilcisiyle tartışmaya başladı.. Temsilci, daha ne olduğunu anlayamadan, Malatyaspor’lu birkaç futbolcunun hışmına uğradı, tekme yedi..
Aynı futbolcular uzun süre, saha komiseri ile de tartıştılar.
Sarı kırmızı ekibin centilmen dışı davranışlarını, Payasspor futbolcuları şaşkınlıkla izledi..
Karşılaşmanın hakemi olay yatışınca, konuk ekipten bir futbolcuya kırmızı kart gösterdi. Maçın tekrar başlamasıyla birlikte konuk ekibin taraftarları ve futbolcular, sık sık tribünlerle el işareti yaptı..
Bu arada, polis, Malatyaspor’un taraftarlarınca atılan taşlara maruz kaldı.
Konuk ekibin tribünlerinden atılan bir taş, polisin yüzüne isabet etti.
Polis ayakta tedavi edildiği sırada, karşılaşmada tansiyon yükseliyordu.

TRİBÜNE BİBER GAZI!
Maçın orta hakeminin bitiş düdüğüyle birlikte, Malatyaspor’lu futbolcular, sahanın kenarında duran bir görevliye ve top toplayan çocuğa saldırdı.
Malatyalı 3 futbolcunun tekme tokat saldırdığı görevli, yerde fenalaştı.
Olayların büyümesiyle birlikte, tribünler karıştı..
Önlem almakta zorlanan Payas polisi, saha içindeki olaylara müdahale etmek yerine tribüne biber gazı mermisi sıktı..

OLAN KADINLARA VE ÇOCUKLARA OLDU!
Oysa Payasspor tribününde olay yoktu.. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, olayları tribünden izledi, müdahalesi de olmadı.. Taraftarları yatıştırmak için de yoğun gayret gösterdi. Buna rağmen, Payas polisi gözünü kırpmadan biber gazı mermisini tribünlere yolladı. Zira, biber gazının etkisine maruz kalan sadece Payas Belediye Başkanı Bekir Altan değildi.. Başkan Altan’ın, 12 yaşındaki kızı ve kanser tedavisi gören annesi ile birlikte, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 200 seyirci de nefessiz kaldı. Zar zor tribün dışına çıkan seyirciler, suyla biber gazı etkisinden kurtulmaya çalışırken, Başkan Altan, polisin bu sert yaklaşımına tepki gösterdi.

SATIR VE DÖNER BIÇAĞIYLA SALDIRDILAR
Payasspor taraftarı, tribüne girerken, ceplerindeki bozuk parayı bile teslim ederken, Malatyalı bazı holiganların, döner bıçağı ve satırlarla sahaya girdikleri görüldü. Bu sırada, konuk ekibin taraftarları bindikleri otobüsten de sık sık saha içine taş attıkları gözlendi.. Malatyaspor’lu teknik heyet, taraftar ve futbolcuların tamamen Payasspor’un ceza alması ve şampiyonluk yolunda moral bozmaya yönelik tahrikleri yaklaşık iki saat sürdü. Malatyaspor futbolcuların, maç bittiği andan itibaren soyunma odasına gitmeyip de, saha içindeki agresif tutumlarına takımın antrenörleri de tuz biber oldu. Sık sık küfer ederek, olayın büyümesine yol açtılar.

VALİ LEKESİZ’DEN ‘GEÇMİŞ OLSUN’ TELEFONU
Olayların sona ermesiyle birlikte, en büyük üzüntüyü Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yaşadı. Malatyaspor’lu futbolcuların agresif tutumunu anlamsız bulan Başkan Altan, ‘Provakasyon’ yaklaşımlarla Payasspor’un şampiyonluk yolunun tıkanmayacağının altını çizdi. Olayı duyar duymaz Başkan Altan’ı ziyaret eden Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, üzüntüsünü paylaştı. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, Başkan Altan’ı telefonla arayarak, ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu, yasal işlemlerin başlatılacağını duyurdu.

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.