Türkiye’de 2 bin 500 İngiliz şirketi var

ingiliz itso1
İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard, İskenderun Deniz Nakliyecileri Derneği Başkanı Mahmut Zeytinoğlu ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
İTSO Başkan vekili Bülent Seküçoğlu ve İTSO yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard İskenderun’un çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Gaziantep’den sonra İskenderun’u ziyaret ettiğini ve körfezin liman ve çelik sektörü olarak önemli olduğunu öğrendiğini belirten İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Türkçeyi oldukça iyi konuştuğu gözlenen Jonathan Beard, “İngiliz Ticaret Odası olarak son 10 yıldır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Odamız sizin Maliye Bakanlığı gibi bir konuma sahip. Son yıllarda İngiltere, Türkiye’ye çok büyük destek veriyor. Özellikle Avrupa Birliği’ne katılmasına ülkemiz çok önem veriyor ve destekliyoruz” dedi.
Beard iki ülke arasındaki dış ticaret ilişkilerinin de arttığına dikkat çekerek, “Şu an Türkiye’de 2 bin 500 İngiliz şirketi var. Ve aktif bir şekilde yatırımları var. Türkiye’nin değişik illerini gezerek stratejik anlaşmalar yapıyoruz. Bursa, Kayseri, gibi illeri gezdik. Önceki gün Gaziantep’deydik. Bu gün de İskenderun’dayız. Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz. İskenderun’daki üyeleriniz arasında İngiltere’de çalışabilecek iş adamlarınız var mı, bu konuda karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak üzere ziyaretinize geldim” dedi.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkan vekili Bülent Seküçoğlu ise, “İskenderun Körfezinde 4 bin’e yakın üyemiz var. Zaman zaman üyelerimize dış ülkelerle yapacakları işler ve iş görüşmeleri hakkında gelen yazılarla ve formlarla bilgiler veriyoruz. Körfezde faaliyette bulunan üyelerimiz genellikle Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa, Amerika ve İngiltere ile de ticari faaliyetleri var. Umarım bu görüşmelerin ardından bu ticari ve kültürel faaliyetler artarak devam eder” dedi.
İTSO yönetim kurulu üyesi Çağrı Belibağlı ise, İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard’ın Ortadoğu ile ilgili yatırım ve ihracatların nasıl olduğu sorusuna değinerek, şöyle konuştu, “Suriye ve Irak olayları Körfez ülkelerini dolayısıyla bizleri ve Hatay bölgesini olumsuz etkiledi. Temennimiz bu savaşların bir an önce sona ermesidir”
Yapılan konuşmaların ardından İTSO Başkanı vekili Bülent Seküçoğlu, İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard’a İskenderun Güvercinini sembolize eden kahve ve fincan takımı hediye etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.