Hatay’dan Ankara ve İstanbul’a uçuş seferleri artıyor

vali ziyaret
Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan ve Türk Hava Yolları (THY) Hatay Satış Müdürü Mehmet Murat Gürçay Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. Kabulden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür eden Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan, Hatay’a gerçekleşecek olan uçuşlar hakkında bilgi verdi. Doğan,  “Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’na göre, ilin 2023 yılına kadar 13 bin 500 yatak kapasitesine, 1 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi sayısına ve yaklaşık 600 milyon Dolar turizm gelirine ulaşması bekleniyor. Biz de çalışmalarımızı buna göre yeniden gözden geçireceğiz. 2013 yaz dönemi itibariyle Hatay’a olan haftalık sefer sayısını iki katına çıkaracağız” diye konuştu.
31 Mart’tan İtibaren THY’nin Ankara Seferi 2’ye, 01 Haziran 2013’den itibaren İstanbul seferi ise biri Sabiha Gökçen Havaalanı’na olmak üzere günlük  sefer 4’e çıkıyor.
Anadolu Jet Başkanı Doğan, 31 Mart 2013’den itibaren Türk Hava Yolları’nın Ankara seferinin 2’ye, 01 Haziran 2013’den itibaren ise İstanbul seferinin biri Sabiha Gökçen Havaalanı’na, 3’ü Atatürk Havaalanı’na olmak üzere günlük sefer sayısının 4’e çıkacağını da sözlerine ekledi. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, konuklarına ilimiz hakkında bilgi verdi. Hatay’ın, ülke için müthiş zenginlik üreten bir il olduğuna dikkat çeken Lekesiz, ilimizin uluslararası karayolu ile yük taşımacılığında 2.sırada, ihracata 9. sırada olduğunu, Türkiye’nin yaş sebze ve meyve ihtiyacının yüzde 25’ini ilimizin karşıladığını, GSMH’ya yaptığı katkı açısından 2001 verilerine göre 11.sırada olduğunu ifade ederek, “Hatay’ın çok büyük hayalleri var. Halen devam etmekte olan yatırımların hayata geçmesi ile beraber Hatay dur durak bilmeden ilerleyecek. Hatay potansiyeli olan, Türkiye’nin zenginliğine zenginlik katan bir il. Komşumuz Suriye’de yaşanan olumsuzluklar sona erdiğinde ülkeye çok daha fazla zenginlik katacak bir potansiyele sahip” diye konuştu.
Türkiye’nin toplam enerji tüketimi içerisinde ilimizin 6. sırada olduğunu hatırlatan Lekesiz, “Bir ildeki enerjinin yüzde 90’ına yakınını sanayi tüketir, bu da üretim demektir, ihracat demektir. Hatay’ın son yıllarda enerji tüketimi yaklaşık yüzde 21 büyüyor. Türkiye büyüyor, Hatay iki katı büyüyor.’ dedi. Vali Lekesiz, ilimizin sahip olduğu bu potansiyel göz önüne alındığında, uçuş seferlerinin de 3’e hatta 5’e katlanacağını ifade ederek, ‘Dolayısı ile Hatay’a ilişkin planlamanızı ona göre yapın, ona göre dizayn edin, çok daha isabetli olur” diye konuştu.

Önceki İçerikİskenderunspor’a moral kahvaltısı
Sonraki İçerikMAR-DER’den Başsavcı Tatar’a ziyaret
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.