Çanakkale Türk olmanın zorluğunun anlaşıldığı yerdir

ülkü ocağı (3)
Ülkü Ocakları tarafından gerçekleştirilen Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliğine yoğun katılım oldu. Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlikte ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı gösteri salonda bulunanları gözyaşlarına boğdu.Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlarken Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla devam edildi.
Gecede teknoloji Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ergül Yaşar, sinevizyon eşliğinde katılımcılara Çanakkale’yi tüm yaşanmışlığıyla anlatarak vatandaşları bilgilendirdi. Daha sonra İstiklal Marşımızın 10 kıtası 10 öğrenci tarafından seslendirildi.
Oldukça görkemli geçen programın açılış konuşmasını yapan İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Nurettin Aydemir, Çanakkale’nin bu milletin yeniden doğduğu yer olduğunu kaydederek, “Çanakkale bedeninden ayrılmış olan ruhun yeniden buluştuğu, Türk olmanın zorluğunun anlaşıldığı bir yerdir. Çanakkale, tarih sahnesinden silinmek istenen Aziz Türk Milletinin destan yazarak ‘Tarih Türk’süz olamaz’ dedirttiği yerdir” dedi.
Geceye Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Adnan Aktaş, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, Kurtlusoğuksu Belediye Başkanı Osman Koşay, MHP Kadın Kolları Başkanı Emel Sönmez ve çok sayıda davetli katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.