İskenderun Sosyal Tesis 4 hizmete girdi

sosyal tesis6
İskenderun Belediyesi tarafından eski Bit Pazarı yerinde yapılan yeni meydan düzenlemesi ve Sosyal Tesis 4 düzenlenen törenle hizmete girdi.
İskenderun Belediyesi Sosyal Tesis 4 ve yeni meydan düzenlemesinin açılış törenine, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü, meslek odaları temsilcileri, esnaf ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şehrin akciğeri olan yeşil alanların kapasitesinin biraz daha arttığını görmenin mutluluğu içinde olduğunu söyledi.
Şehirlerin de insanlar gibi nefes almaya ihtiyacı olduğunu, endüstri, yükselen teknolojinin getirdiği nimetin yanında, endüstri artıkları, hava kirliliği, duman gibi yaşamımızı olumsuz etkileri bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ancak şehrin akciğerleri olan yeşil alanlar, insanların yaşamasını, nefes almasını devamlı kılabilir” dedi.
2009 Mart ayından bu yana 16-17 park yapılmasına rağmen, tamamlanmak üzere olan yeni imar planı çalışmasında şehrimizde bir insana bir metrekarenin altında yeşil alan düştüğünün görüldüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu nedenle yapılan yeni meydan düzenlemesi ve sosyal tesis ile parkların önemine vurgu yaptı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Yeni imar planı yapıyoruz, bitmek üzere. Planın son halini imarda çalışan arkadaşlar açıklayacak. Yapılan çalışmada şunu gördük ki şehrimizde göreve geldiğimizden bu yana 16-17 tane park yapmış olmamıza rağmen, bir kentte bir insana 10 metrekare yeşil alan olması gerekirken, şehrimizde bir insana yaklaşık bir metrakere yeşil alan denk geliyor.” dedi. Alışveriş merkezlerinin şehrin çok içinde olmasından yana olmadığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çarşı esnaflığı çok farklı ilkedir. Esnaf ve vatandaş arasında güzel diyaloğu sağlar. Esnaftan pazarlık yapabilir, veresiye alabilir, nazınız geçer ama alışveriş merkezlerinde bu tür diyalog ne yazık ki olmuyor. İşte şimdi açılmış olan bu park, alışveriş merkezindeki gibi esnaftan alışveriş yapan halkımızın çay, kahve içilebileceği mekanlara bir alternatif getiriyor. Vatandaşımız çarşıda alışveriş yapınca yorgunluğunu atmak, çay, kahve içmek için buraya gelecek. Bu parkta çocuklar güvercinlere yem atıyor. O güvercinler insan ve doğa arasındaki ilişkiyi sağlaması bakımından çok güzel görüntü veriyor. Buradaki ağaçlar büyüyecek, belki ihtiyaca yönelik yeni oturma bankları koyacağız. Halkımızın şehir merkezinde kaynaşma, sohbet etme yeri olacaktır” diye konuştu.
Satıldı ve satılacak gibiyken ve binalar yapılacak gibi çeşitli öneriler dile getirilen bu alana, kentin nefes alacağı ve halkımızın dinlenebileceği park ve çay, kahve içebileceği sosyal tesis yapıldığını anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, artık buraya İskenderunluların sahip çıkacağını söyledi.
Yeni meydan düzenlemesi ve Sosyal Tesis 4’e emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hayırlı uğurlu olsun. Buraya emeği geçenlerle, halkımıza ve İskenderun’a layık olmaya çalışıyoruz. Çünkü İskenderun coğrafyası ve insanıyla gerçekten çok güzel, nadide yerdir” dedi.
Esnaf ve vatandaşlar, yeni meydan düzenlemesi ve Sosyal Tesis 4’ten dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti.
Açılışa katılan vatandaşlar ve Başkan, güvercinlere yem attı ve güvercinleri izledi.
Açılış töreninde, kutlama mesajı da okundu.
Şehit Pamir Caddesi, Ulucami Caddesi, Raif Paşa Caddesi gibi İskenderun’daki eski geleneksel alışveriş bölgesi olan ve işyerleri ve yapılaşmanın çok yoğun olarak bulunduğu şehir merkezindeki bu alan, halkımıza nefes alma ve dinlenme imkanı sağlayacak.

Önceki İçerikEndüstri Meslek Lisesi Futsal’da Hatay Birincisi
Sonraki İçerikVali Lekesiz’in AB’den konukları var
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.