Ziya T. neden öldürdüğünü anlattı

laz ziya5
Amerikalı kadın Sarai Sierra cinayetini işlediği iddiasıyla Hatay’da gözaltına alınan “Laz Ziya” lakaplı Ziya T., İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde, cinayeti tüm detayları ile anlattı. Ziya T.’nin ”Öpmek istedim, direndi, kafasına taşla vurdum. Cesedi bulunduğunda da oradaydım” dediği öğrenildi. Mahkeme, Ziya T.’nin tutuklanmasına karar verdi.
Ziya T’nin ifadesinde Sarai Sierra’nın yaklaşık yarım saat kendisine direndiğini söylediği öğrenildi. Olaydan sonra Suriye’ye geçerek muhalif güçlere katıldığını onlarla savaştığını anlatan Ziya T., ayağından vurulduktan sonra 10 gün tedavi gördüğünü, vurulma anından sonra geri dönmeye karar verdiğini anlattı. Ziya T.’nin sınırı geçtikten hemen sonra polise yakalandığını söylediği öğrenildi. 

ADLİYEYE GİDERKEN “BEN TESLİM OLDUM” DEDİ
Hatay’da yakalandıktan sonra dün akşam saatlerinde İstanbul’a getirilen Ziya T.’nin Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu tamamlandı. Sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarılan Ziya T., “Ben yakalanmadım Teslim oldum” dedi. Polis soruşturması sonrasında Ziya T.’nin 3 sayfalık ifadesinde cinayeti tüm detayları ile anlattığı belirtildi.

“ONU ÖPMEYE ÇALIŞTIM”
Şüpheli Ziya T.’nin ifadelerinde şu bilgileri verdiği öğrenildi. Ziya T., olay günü sabah saat 09.00 sıralarında içmeye başladığını saat 14.30’a kadar içmeye devam ettiğini söyleyerek “Rayların önünde otururken karşıdan gelen bir kadın gördüm. Fotoğraf çekerek bana doğru geliyordu. Tam önüme geldiğinde raylara inerek onu öpmeye çalıştım. Bana direnmeye başladı. Aramızda itişme ve kakışma başladı. Bu sırada elindeki cep telefonuyla alnımın ortasına doğru vurunca, burnumun üzerinden kan boşaldı. Çok sinirlendim. Ona bütün gücümle vurdum” dedi.

“YARIM SAAT BENİMLE MÜCADELE ETTİ”
Kadına vurduğunda rayların üzerinden yuvarlandığını ve aşağıda bulunan bir dehlizin önüne düştüğünü anlatan Ziya T., “Aşağı düşünce ben de peşinden aşağı indim. Onu birkaç kez daha öpmeye çalıştı. Ancak direnmeye devam etti. Bunun üzerine onu dehlizin içine doğru çektim. Orada öpmeye çalıştım. Ancak bana direnmeye devam etti. Aramızdaki mücadele yarım saatten fazla sürdü.  Bu sırada yerden aldığı bir taşla bana yine vurmaya başladı. Bunun üzerine kendimi kaybettim. Ben de yerden aldığım bir taşla onun başına birkaç kez vurdum. Daha sonra onu orada bırakarak dışarı çıktım. Ne yapacağımı bilmiyordum. Dehlize bir kez daha girdiğimde ondan hırıltılar geldiğini duydum. Oradan ayrıldım” dedi.

DNA ÖRNEKLERİ TUTTU
Öte yandan polis Laz ziya lakaplı Ziya T.’nin kaldığı olay yerine 100 metre mesafedeki barakasından alınan örneklerin, Sarai Sierra’nın göğsünde bulunan erkek kanı ile eşleştiğinin tespit edildiği belirtildi. Kriminal polis laboratuvarında yapılan inceleme sonucunda barakadan alınan kıl, tükürük ve sigara izmaritlerinden el edilen DNA profilinin, Sarai Sierra’nın göğüs bölgesinde bulunan erkek kanı DNA profili ile eşleştiği öğrenildi. İstanbul’da tekrar kan örneği alınan Ziya T.’nin tekrar DNA profilinin çıkarılacağı ve örneklerle eşleştirileceği öğrenildi.

TUTUKLANDI
Sierra’nın katil zanlısı Ziya T.’nin öğle saatlerinde getirildiği İstanbul Adalet Sarayı’nda savcılık tarafından sorgulandı. Ziya T. savcı Hüseyin Kaplan’a yaklaşık 1 saat ifade verdi. İfadenin ardından şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. Savcıya iki sayfalık ifade veren Ziya T. mahkeme tarafından tutuklandı.

CESET BULUNDUĞUNDA ORADAYMIŞ
Savcılık sorgusunda Sierra’yı surlarda gördüğünü, kendisinin ise o sırada tiner kullandığını söylediği belirtilen şüphelinin, Sierra’yı öpmeye çalıştığını ancak kendisine direndiğini ifade ettiği kaydedildi. Bunun üzerine kafasına taşla vurarak öldürdüğünü anlatan Ziya T.’nin olaydan sonra 8-9 gün aynı bölgede yaşamaya devam ettiğini, cesedin polisler tarafından bulunduğu sırada da olay yerinin 200-300 metre yakınında surların çevresinde olduğunu anlattığı öğrenildi.

Önceki İçerikEmlakta Değerin, etkenleri:
Sonraki İçerikBakan tarih verdi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.