BASK’ta Abdullah Gül dönemi

bask
Bağımsız Kamu Çalışanları Konfederasyonu (BASK) Hatay il temsilciliğine atanan Abdullah Gül’e yetki belgesinin verilmesi töreni Saray Llaza’da yapıldı. BASK Genel Başkanı Resul Akay’ın katıldığı törende eski başkan Metin Yılmaz, Bask Hatay temsilciliği yönetim kurulu ve üyeleri hazır bulundular.
Törende ilk söz hakkını alan Bask eski başkanı Metin Yılmaz: “Bugün burada çok anlamlı bir mücadelenin devir teslim töreni için Emeğin  hakkın ne olduğunun farkındalığında olan Genel Başkanımız Resul Akay’ın ilimize teşrif etmesiyle bask mücadelesinin daha ileriye taşıyacak yeni ekibimize bayrağımızı teslim etmek için toplandık. Genel  Başkanımız gene diğer sendikalarla bir fark yaparak görev teslimimizi şereflendirmiştir. Emeğin hakkın mücalenenin yerinde yapılması gerektiğinin ispatı olarak Genel Başkanımız Resul Akay’la birlikte Bask il temsilciliğini Abdullah Gül arkadaşımıza teslim ediyoruz.”
BASK Genel Başkanı Resul Akay ise konuşmasında, “Öncelikle şuan aramızda bulunan sağlık sektörünün güzide çalışanlarının 14 Mart Tıp bayramını kutluyorum. Sağlık personelinin yılda bir defa bu günlerde kutlanması değil de, kutsal bir hizmet veren sağlık sektörünün her kademesinde çalışan insanların sorunsuz olması son derece önemlidir.Özellikle hükümete buradan bir çağrıda bulunuyorum. Sağlık personelinin geleceğiyle fazla oynamamalı  ve sağlık personelinin en iyi hizmeti vermesini temin edecek bir yolu bulmalıdır. Hükümet sağlık çalışanlarınında içinde olduğu bir düzenlemeye hazırlanmaktadır. Ocak ayının son günlerinde Aband’ta yapılan bir çalıştayla bu reformun ana temelleri şekillendirildi. Bu çalışmanın kamu çalışanlarının hayrına bir çalışma olmadığını görüyoruz. Hükümete şunu hatırlatmak istiyorum kamu görevlileri kendi hesaplarına çalışan kişiler değildir. Kamu görevlileri aylığını halkın vergilerinden alan ve halka hizmet eden kişilerdir. Dolayısıyla kamu görevlileri tarafsız, adaletli  hizmet vermek zorundadır. Getirilmeye çalışılan esnek çalışma ilişkisi,performansa dayalı ücret sistemi kamu görevlilerinin tarafsızlığını ortadan kaldıran unsurlardır. Hükümeti buradan uyarıyorum bu son derece tehlikeli bir yoldur. Kamu görevlisini parti memuru yaparak Türkiye’ye hiçbir hizmet yapma imkanı yoktur” dedi.
Ayrıca Bask Genel Başkanı Resul Akay ve Hatay Temsilciliği yeni yönetimi  Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Antakya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.