Terör örgütünün uyuşturucudan kazandığı yıllık gelir 300 milyon doları buluyor

vekil uyusturucu
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği Parlamentosu’na çıkartma yaptı. Avrupa Birliği Parlamentosu’na Türkiye’den giden heyet içerisinde, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Gündoğdu, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da vardı.
Türk heyetinin 2 günlük Brüksel ziyaretinde Avrupa Parlamentosu’nda yürütülen görüşmelerin ana gündem konuları; “organize suçlar, kaçakçılığın önlenmesi, kara paranın aklanması, insan ve uyuşturucu ticareti” idi.
Avrupalı bazı parlamenterlerin söz aldığı görüşmeler esnasında, dünya üzerinde uyuşturucu trafiğinde dönen paranın miktarının 400 milyar dolar olduğu ve bu paranın özellikle BM üyesi 207 devletin gayri safi milli hâsılasından kat be kat fazla olduğu vurgulandı. Özellikle ABD ve AB içerisinde sadece 1 yıl süresince uyuşturucu trafiğinden terör ve mafya örgütlerinin yaklaşık 122 milyar dolar gibi büyük bir gelir sağladığına işaret edildi. Toplantıda; organize suçlar, uyuşturucu ve insan ticareti, kara paranın aklanması gibi suçlarla etkin mücadele edilebilmesinin yolunun, uluslararası işbirliği faaliyetleri ile mücadeleci birimler arasında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmasından geçtiğine yönelik genel bir kanaat ortaya kondu.
Avrupa Parlamentosu’nda Türk heyetini temsilen söz alan Milletvekili Türkoğlu da, Türkiye’nin yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığında transit ülke olarak nitelendirilse de Türk Hükümeti’nin bu suçla mücadelede uluslararası sorumluluklarının gereği olarak üzerine düşen vazifeyi layıkıyla gerçekleştirdiğini ve sadece 2012 yılının son 9 ayında 11 tondan fazla eroin ele geçirildiği belirtti.
PKK terör örgütünün sadece Türkiye’de değil, Avrupa içerisinde de en geniş ağa sahip bir suç şebekesi olduğuna vurgu yapan Türkoğlu; “PKK terör örgütü, Avrupa’da uyuşturucu trafiğini yöneten ve yönlendiren en dinamik suç şebekesi olduğu kadar, aynı zamanda insan kaçakçılığı çetesidir” açıklamalarına yer verdi. Her terör örgütünün belirli bir ideolojiye sahip olduğunu vurgulayan Türkoğlu; “Terör örgütleri ideolojilerinin kendi örgütsel maliyetlerini karşılamaya kâfi olmadığını anladıklarında, bu maliyetlerine kaynak oluşturmak için illegal araçlara başvururlar. PKK gibi terör örgütlerinin şüphesiz ki en önemli gelir kaynağı, uyuşturucu kaçakçılığıdır. Çünkü uyuşturucu kaçakçılığı maliyeti ucuz, getirisi yüksek illegal bir sektör olarak terör örgütlerine önemli bir finans gücü sağlar. EUROPOL’un (Avrupa Polisi) hazırladığı Avrupa’daki uyuşturucu raporu dikkatle incelendiğinde, Avrupa çapındaki uyuşturucu pazarında ilk sırada yer alan örgütün PKK olduğu ve bu örgütün uyuşturucudan kazandığı yıllık gelirinin 300 milyon doları bulduğu gerçeği ile karşılaşırsınız” dedi.
Avrupalı ülkelerin “Bana değmeyen yılan bin yaşasın” mantığı ile hareket ettiğine dikkatleri çeken Türkoğlu, PKK terör örgütünün şu an en çok Avrupa’daki gençleri zehirlediğine vurgu yaparak, Avrupalı ülkelerin Türkiye ile PKK terör örgütüyle mücadelede işbirliğine yanaşmadığını söyledi. Güvenlik güçleri noktasında Türk polisinin uyuşturucu ile mücadelede Batılı meslektaşlarına nazaran çok daha büyük başarılara imza attığını söyleyen Türkoğlu; “Balkan rotası olarak adlandırılan güzergâhtan geçen uyuşturucunun yüzde 75’i Türk polisi tarafından yakalanırken, sadece yüzde 25’ini Avrupa devletleri yakalayabiliyor” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.