DÖRTYOL SÜLEYMAN DEMİREL ANADOLU LİSESİ YUNANİSTAN’DAYDI

yunanistan gezi5
Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında ortak oldukları beş ülkenin (Yunanistan, İspanya, İtalya, Polonya, Romanya) öğretmen ve öğrencileri ile Yunanistan‘ın Trikala şehrinde buluştu.
Farklı kültürleri tanımak amacıyla, Okul Müdürü Ali Arslan, Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Yavuz Derya Kibar, Edebiyat Öğretmeni Gökçen Tellioğlu, Rehber Öğretmen Elif Özdemir ve Tayfun Kunt, Celal Tellioğlu, Gizem Çetin, Ezgi Alkaya adlı öğrenciler çalışmalarını gerçekleştirdiler.
Trikala şehrindeki ev sahibi okulda, diğer ortak ülkelerden gelen öğrenciler hazırlamış oldukları çalışmalarını sundular. Proje ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra şehrin tarihi ve turistik yerleri ziyaret edildi. Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin ilk ziyaret ettiği yer, Selanik’te bulunan Atatürk’ün doğduğu ev oldu.
Trikal ve çevresinde bulunan Meteora Manastırı, Teopetra Mağarası, Kalambaka Şehri, Osman Şah Camii ve Atina ‘da bulunan Tarihi Acropolis Kenti ziyaret edilen yerler arasındaydı. Gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü Ali Arslan; “Proje çalışmaları kapsamında ortak olunan ülkelerin öğretmenleriyle yapılan toplantılar başarıyla tamamlanmıştır. Çalışmaya katılan öğrencilerin de uyum içinde çalıştığı ve kaynaştığı gözlenmiştir. Öğrencilerimiz farklı kültürel değerleri ve farkı mimari özellikleri tanıma imkanı bulmuş, aldıkları yabancı dil eğitimlerinin pratik uygulamasını yapma açısından da imkan yakalamıştır. Tüm bunların yanı sıra öğrencilerimizin de ifadeleriyle çok sıkı dostluklar kurulmuş, kültürlerimiz arasında benzerlikler bulunan Yunan vatandaşları ile ilimiz Hatay arasında bir sevgi köprüsü inşa edilmiştir” dedi.

Önceki İçerikHatay ‘Gönül Elçiliği’ni sevdi
Sonraki İçerikBDP heyeti Vali Lekesiz’e konuk oldu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.