110 kiloluk köpekbalığı yakalandı

kopekbaligi
Hatay’ın Dörtyol İlçesi Yeşilköy Beldesi’ndeki balıkçılar 2 metre uzunluğunda 110 kilo ağırlığında, boz camgöz türü köpek balığı yakaladı.
Yeşilköy Beldesi’nde 18 yıldır balıkçılık yapan Mustafa Oktay, bu sabah saatlerinde teknesiyle çıktığı balık avında, köpek balığı yakaladı. Oktay, ağlarına takılan köpekbalığını tekneye güçlükle çekti. 2 metre uzunluğunda, 110 kilo ağırlığındaki boz camgöz cinsi köpek balığı, Dörtyol Balık Hali’nde sergilendi. Mustafa Oktay, körfezde boyları bir metre olan köpek balıklarına sık sık rastladıklarını belirterek, “Bu büyüklükte köpekbalığını daha önce de yakalamıştım. Akdeniz açıklarında yaşayan ‘boz camgöz’ türü köpek balığı, avlanmak için balık sürülerini takip ederek körfeze gelmiş olabilir. Sahile çok fazla yaklaşmayan bu cins köpek balıklarının, insanlara saldırdığı yönünde bu güne kadar yaşanmış bir olay yok. 2 yıl önce de bu boyda bir köpek balığı yine ağlarımıza takılmıştı” dedi.
Oktay, köpek balığının ticari bir değeri olmamasına rağmen, bazı kanser hastalıklarına iyi geldiği yönündeki söylentiler nedeniyle talep gördüğünü söyledi. Oktay, “Bazı müşterilerimiz, gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerde, köpekbalığı eti ve özellikle yüzgeçlerinin kanser hastalığına iyi geldiğini öğrendiklerini belirterek, bizden talep etmekteydiler. Bu yakaladığımız köpek balığını da parçalayarak satışa sunacağız” diye konuştu.

Önceki İçerikDiş Eti Kanaması İçin Gittiği Hastanede İntihar Etti
Sonraki İçerikTarihi evler can buldu!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.