“Memleketimizin girişimci olacak her bireye ihtiyacı var”

mkü kagit1
Mustafa Kemal Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu ( MKÜ KAGİT ) tarafından, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen ‘Kadın Girişimcileri Konferansı’ Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda yapıldı.
MKÜ KAGİT Başkanı Birtan Şahin, konferansı düzenlemekteki amaçlarının; her biri kendi alanında çok başarılı, rol model olabilecek iş kadınlarını üniversite öğrencileriyle buluşturmak, kadın girişimcinin ülke ekonomisindeki önemini bir kez daha vurgulamak olduğunu söyledi.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, dünyada yapılan her türlü işin içinde kadınların varlığının inkâr edilemeyeceğini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti: “Kadınlar hayatımızın en önemli parçasını oluşturuyor. İlk çağlardan bu yana kadınların toplum ve iş hayatı içerisindeki yeri artarak genişliyor. Türkiye olarak kadınların iş hayatımızda yer edinmeleri biraz zor oldu. Bu konuda dünyayı oldukça geriden takip ediyoruz. Üniversite olarak amacımız; Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayacağımız ve 2023’e yaklaştığımız bugünlerde kadın girişimciliğini teşvik etmek, geleceğin başarılı iş kadınlarını yetiştirmektir.”
TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, Türkiye’de çalışan kadın oranının yüzde 26’dan yüzde 30’lara çıktığını söyleyerek “Bir işe başlarken kendinize rakip olarak gördüğünüz erkeklerden çekinmeyin. Onlardan birçok üstün yönünüz olduğunu unutmayın. Her zaman için dikkatli ve fırsatçı olun, fırsatları avantaja çevirmeyi öğrenin” dedi.
TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Kileci, başarılı bir iş kadını olmak için ailenin asla arka planda bırakılmaması gerektiğini söyleyerek; “Toplumda kadınların başarılı olamayacağı yönünde bir önyargı bulunuyor. Aslında bu ön yargıyı oluşturan da yine bizler yani kadınlarız, bu dezavantajı biz oluşturuyoruz. Şunu unutmayın ki başarılı olabilmenin ana kaynağı güçlü bir aile yapısıdır. Çalışalım, üretelim ve üretenin de kıymetini bilelim” diye konuştu.

“Gelecek Beklenmez, Tasarlanır”

KAGİDER Kurucu Üyesi, TOBB Bilecik Kadın Girişimciler Kur. Başk. Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield, Türk mermer sektörü için dünyanın en büyük pazarını Çin’de kendisinin kurduğunu ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün Türkiye Çin’e milyarlarca dolarlık ihracat yapıyor ve ben bundan gurur duyuyorum. Benim en büyük şansım, yaşadığım bu ülkelerin hiç birinde kadın-erkek ayrımı olmamasıydı. Ancak ülkemde çalışan kadın olmak, hele işveren olmak hala zor. ‘Kadının çalışmasını destekliyorum’ diyenlerin ne kadar samimi olduğunu anlamanız için; eşi, kızı, gelini veya kız kardeşi çalışıyor mu? Ona bakın. Oysa buna gerçekten inanmalı ve destek olmalılar. Çünkü Türk kadını daha kararlı daha savaşçı, daha akıllı. 75 milyon nüfusumuzun yarısı kadın ve devre dışı! Parası olmayana her türlü devlet desteği var. Kadın girişimci için; KOSGEB, ABİGEM, Kalkınma Ajanslarının iş fikri olana ayırdığı fonlar var. Dahası TOBB’a bağlı “Kadın ve Genç Girişimci Kurulları” var. Bu kurumlardan, fonlardan nasıl yararlanacağınız konusunda bilgi desteği alabilirsiniz. Bizim zamanımızda hiç bir imkân yoktu ama malzeme olmadan helva yapmayı başardım. Kararlı ve cesur olun, başarısızlık karşısında yılmayın. Demirin çelik olduğu an en kızgın andır, bunu unutmayın. Memleketimizin bize, girişimci olacak her bireyine ihtiyacı var! Gelecek beklenmez, tasarlanır, geleceğinizi tasarlayın.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.