“Nikah Salonu ile Sosyal tesisin ruhsatı var”

belediye meclisi
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında toplandı.
Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı. Belediye Meclis toplantısında, bölgemize yapılması planlanan termik santraller gündem oluşturdu.
Yapılan drenaj kanallarıyla 2006’da sel yaşayan İskenderun’da artık su baskını olmadığını anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Son kalan Gürsel ve Mustafa Kemal Mahallesinde yağmursuyu drenaj kanalı yapımı için ihaleye çıkılacak” dedi.
Altyapının bir ameliyat olduğunu, bazı sıkıntılar yaşanacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, en önemli sorun olan içmesuyu çalışmasının sürdüğünü, halkın ve kentin en acil ve gerçek ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade etti.
Gündeme gelmesi üzerine, limandaki dolgu çalışmasının bakanlıktan onaylı bir şekilde yapılmakta olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yatırımcıya engel olunmadığını, yasal olmayan çalışmalara da onay verilmediğini söyledi. Civelek, “İmar planı, trafik ulaşım planı, sit alanları planından, eski eserleri imar planına işlemekten tutun her şeyi planlı ve bilimsel olarak hayata geçiriyoruz. Bu çalışmalarımız biz ve bizden sonrakiler için yol haritası olacak” dedi.
Gündeme gelmesi üzerine, eski Kılçık restaurant yerinde yeniden inşa edilen yeni Nikah Salonu’nun ve sahil bandında hizmette olan Sosyal Tesis 3’ün de ruhsatı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Halkımız bu tesislerden memnun. Sahil bandı peyzaj düzenleme çalışması kapsamında bir sosyal tesis daha yapacağız. Dolgu alanlarını kimseye peşkeş çekmiyoruz. Sahil bandının doğal dokusunu koruyoruz” diye konuştu.
Termik santral konusunun gündeme gelmesi üzerine, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı olduğunu, enerjinin vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ancak doğanın ve çevrenin korunmasının ondan çok önemli olduğunu söyledi.
Gündem dışı konuşmalardan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye Meclis toplantısında, gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:
Denizciler-Bekbele müşterek kollektör hattı arıtma tesisinin yapım işi ile ilgili olarak Denizciler Belediye Başkanı Esabil SOYDAN’a Belediye Meclisimizce yetki verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.
Denizciler-Bekbele müşterek kollektör hattı arıtma tesisinin yapım işi ile ilgili olarak Bekbele Belediye Başkanı B.Bestami BİLGİLİ’ye Belediye Meclisimizce yetki verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.
Belediye Meclisi, 1 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.

Önceki İçerikBaşbakan İskenderun’a gelecek!
Sonraki İçerik“Bu projeyi çok iyi tanıtmak ve anlatmak lazım!”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.