İşte Hatay’ın Vergi Şampiyonları!

Resim 232
Hatay Vergi Dairesi tarafından düzenlenen ‘Hatay’ın Şampiyonları Ödül Töreni’ne katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yatırımlarıyla, ekonomiye katkılarıyla, istihdamlarıyla fark yaratan firmalarımıza övgüler yağdırdı. Bakan Ergin, Hatay’ın yıldızının her geçen gün parladığını belirtti.

HATAY’I TUTABİLENE AŞKOLSUN!
Hatay Vergi Dairesi tarafından düzenlenen ‘Hatay’ın Şampiyonları 2012 Ödül Töreni’nde en çok kurumlar vergisi veren, en çok ihracat yapan, en çok yeni yatırım yapan ve en çok yeni istihdam sağlayan kurum ve kuruluşlara plaketleri takdim edildi. Ülkemizde ve bölgemizde ekonomiye katkıları, yatırımları ve istihdamıyla lokomotif konumunda bulunan Tosyalı Holding, her yıl olduğu gibi 2012 yılına da damgasını vurdu.

VERGİSİNİ VERENLER BAŞTACIMIZDIR
Ödül töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, 24. Vergi Haftası etkinlikleri Haftası kapsamında düzenlenen geceye katılımlarından dolayı başta Bakan Ergin olmak üzere tüm konuklara teşekkür etti. Hafta boyunca etkinliklerde hedefin mükellefler olsa da öğrencilere de vergi bilincini aşılamak olduğunu kaydeden Başkan Karaca, “Vergisini verenler baş tacımızdır. Marifet iltifata tabidir. Bu gecede de plaket alacak olan mükelleflerimiz fazlasıyla iltifata tabidir” dedi.

GİRİŞİMCİLERİMİZ GÜCÜNÜ PROJELERİNDEN ALIYORLAR
Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca’nın ardından konuşma kürsüsüne gelen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise, yoğun mesaisi arasında fırsat yaratıp hemşehrileriyle bu güzelliği paylayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e teşekkür ederek konuşmasına başladı. Her meselenin uluslar arası boyut kazandığı bu günlerde ayakta kalmanın zor olduğunu kaydeden Vali Lekesiz, “Ülkemizin gücüne güç katmak için girişimci sayımızın artması gerek. Bir ülkede iş kurmanın kolay olması, girişimcinin yetişmesinde fevkalade önemlidir. Devletimizde girişimci sayımızın artması için her türlü çalışmayı yapıyor. İlimizde girişimcinin işlerini kolaylaştırmak için yatırım ve destek ofisleri kuruldu. Bu şekilde yatırımcılarımıza hizmet veriliyor. Toplumda fazla hareketlilik iyi sayılmıyor. Oysa günümüzde uluslar arası boyutlar ne kadar güçlü ise, o ülke o kadar ileriye gidiyor. Girişimcilerimiz gücünü sermayelerinin büyüklüklerinden değil, projelerinden alıyorlar. Bu gecede ödül alan, almaya herkesi kutluyorum. Birlik ve beraberlik içinde ilimizi imrenilen noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ZORLUKLARI AŞARAK TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYUYORSUNUZ
Törende son olarak konuşan Adalet Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Hatay Milletvekili Sadulah Ergin, iş adamlarına seslenerek “Türkiye’de yatırım yapmak isteyenlerin yaşadığı sıkıntılar hangi bürokratik dirençle mücadele ettiklerini görünce gerçekten şimdi sizleri yeniden tebrik edesim geliyor” dedi. İşadamlarını önlerindeki zorlukların kaldırılabilmesi için geçtiğimiz günlerde Başbakanlıkta bir toplantı yapıldığını ve bu toplantıda ilgili Bakanlıklara bazı ödevlerin verildiğini belirten Bakan Ergin, Türkiye’de olan bir yatırımcı ya da yurtdışından Türkiye’ye gelmiş olan bir yatırımcının karşılaştığı sorunlar ve zorluklar masaya yatırıldı. Bu sorun ve zorlukları kalem kalem tespit etmişler ve hangi Bakanlık hangi konularda kolaylık getirecek. Bütün bunlar kalem kalem belirlenmiş her Bakanlığa kendi ev ödevi taksim edildi. Baktığınız zaman bu ülkede yatırım yapmak isteyenlerin yaşadığı sıkıntılar hangi bürokratik dirençle mücadele ettiklerini görünce gerçekten şimdi sizleri yeniden tebrik edesim geliyor. Çünkü bu kadar zorlukları aşarak taş üzerine taş koyuyorsunuz sermayenizi ticari birikimlerinizi riske edip bir işe giriyorsunuz ve her aşamasında birileri önünüze çıkıp (Dur bakalım. Bunu böyle yapamazsın. Şöyle yapamazsın) deyip size kendince racon kesiyor. Ve bütün bu badirelerin içinden sıyrılıp üretim aşamasına geldiğinizde de hem Türkiye’de hem Dünya piyasalarında rekabet dediğimiz o acımasız unsur yakanıza yapışıyor. Bütün bunlardan sıyrılacaksınız bu badireleri geçeceksiniz. Üreteceksiniz, makul fiyata üreteceksiniz, Türkiye içerisindeki rakiplerinizle yarışacaksınız. Dünyadaki acımasız rekabette öne çıkacaksınız ve ürün satacaksınız, ayakta kalacaksınız. Kolay şeyler değil bütün bunlar” dedi.

BARIŞ, HUZUR VE İSTİKRAR TRENDİ DEVAM EDİYOR
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu rakamlarla işadamlarına anlatan Ergin, Dünya’da ve Bölgemizde çok önemli kırılmaların, ekonomik krizlerin, sosyal buhranların, siyasi çekişmelerin, yer yer savaşlar yaşanmasına karşın Türkiye’nin bütün bu çalkantıların içerisinde önemli bir barış, huzur, istikrar ve gelişme trendini devam ettirdiğini söyledi. 2002 yılında Türkiye’nin milli gelirinin 230 milyar dolar iken 10 yıl sonra bugün 3 kat artışla 742 milyar dolara geldiğini söyleyen Ergin, “Bu 10 sene içerisinde siyasi istikrar temin edilmiş. Buna bağlı olarak ekonomik istikrar sağlanmış, üretim ve yatırım kolaylaşmış ve Türkiye’nin rekabet gücü geçmişe oranla daha iyi bir yere gelmiş. Eksiklerimiz var. İyileştirmemiz gereken koşullar var. Bunları ortadan kaldırıp Müteşebbis ve Girişimcilerin işlerini daha da kolay kılacak çalışmalar Ankara’da yapılıyor. Bu ülkenin dış ticaret dengesinde ithal ikamesine yarayacak alanları sizlerin önünüze getirip bu kollarda yoğunlaşmanızı sağlayacak tedbirleri üretmekte bizim görevimiz. Bütün bunlar bu 10 yıl içerisinde bir miktar yapılmaya çalışıldı. Ama tam anlamıyla ideal bir noktada olduğumuzu söylemiyorum. Ancak bütün bu eksiklerimize rağmen ihracatımız 36 milyar dolardan bugün 4 kat artış sağlayarak 152 buçuk milyar dolara geldi 2012 tutarı. 2002’de 23 buçuk milyar dolar IMF olan borcumuz 10 yıl içerisinde ödendi. Bu gün 400 milyar dolara inmiş bulunmak da ve Mayıs ayında bunu sıfırlıyoruz iki ay sonra IMF borcumuz kalmıyor. ve IMF 5 milyar dolar biz kredi açtık. Arzu ederse 5 milyar dolar Türkiye’den kredi kullanabilecek. Veren el olmaya başladı Türkiye. Bu güne kadar alan eldi şimdi kendisi bu tür Kuruluşlara organizasyonlara fon sağlayan noktaya geldi çok şükür. Merkez bankamızın döviz rezervi 2002’de 27 buçuk milyar dolardı. Bugün itibari ile 125 milyar dolar” şeklinde konuştu.

AMANOS TÜNELİ’NİN PROJESİ ÇİZİLDİ
Hatay’ın çılgın projesi olan Amanos Tüneli ile ilgili de müjdeli haberler veren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, projenin çizildiğini söyledi. Aralık veya Ocak ayında ihalesi yapılacağını kaydeden Bakan Ergin, “Bu proje ile İskenderun Limanı’nı Doğu ve Güneydoğu ile buluşturacağız. Böylelikle geleceğimiz şekillenecek, işsiz sayımız azalacak, ekonomimiz artacak, en önemlisi hemşehrilerimiz huzur ve güven bulacak. Biz ülkemizi teslim aldığımız günden bu güne güven istikrar ile karanlık günleri geride bıraktık. Artık birlik ve beraberlik içinde olup ülkemizi kalkındıracağız. Aydınlık günler bizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK, GELECEĞİ PARLAK
Türkiye oluşturulan bu atmosfer ile geleceğe dönük kendi ülkesinde ve bölgesinde çok önemli bir güç haline geldiğini de sözlerine ekleyen Bakan Ergin, “Eğer bu ülkede huzur var ise istikrar var ise barış var ise bütün bu saydığım gelişmelerin hepsi bu huzur ver istikrar ortamının eseridir. Barışı ve istikrarı kaybetmediğimiz süre içerisinde Allah’ın izniyle Türkiye’nin önü açık, geleceği parlak, bizden sonraki nesillere çok daha güçlü bir Türkiye bırakmamız için hiçbir neden yok. Türkiye bugün kendi insansız araçlarını üretmeye başladı. Türkiye savunma sektöründe çok önemli adımlar attı. Bu gün Altay tankını kendimiz üretmeye başladık. Yine kendi roketlerimizi ve füzelerimizi yapmaya başladık. Milli Savunma Sanayi açısından. Kendi savaş gemimizi ürettik ve karasularımıza indirdik. Atak helikopterlerini ürettik ve şuanda deneme uçuşları yapılıyor. Kısa süre içerisinde bunlar güvenlik güçlerimizin en güç noktada kullanabileceği şekilde teslim edilmeye başlanacak. Kendi imal ettiğimiz GÖKTÜRK uydusunu Çin’den uzaya gönderdik. İnşallah bundan sonraki hedef Türkiye’den uydularımızı uzaya gönderecek alt yapıyı kurmaya geldi. Şimdi bunun çalışmaları başladı” diye konuştu. Konuşmaların ardından vergi rekortmenleri ödül törenine geçildi. Törende ilk olarak 2012 Beyan Dönemi Kurumlar Vergisi Rekortmenlerinde ilk sırayı Özbuğday Tarım İşletmeleri ve Tohumculuk A.Ş. ikinci sırayı, Nursan Metalurji Endüstrisi A.Ş., üçüncülüğü Antuan Makzume Uluslar arası Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. dördüncülüğü Befasa Silvernet İskenderun Çelik Tozu Geri Dönüşüm A.Ş, beşinciliği ise Hatay Has Otomotiv Ticaret A.Ş., aldı. Firmalara plaketlerini Adalet Bakanı Sadullah Ergin takdim etti.

TOSYALI HOLDİNG’E ÖDÜL YAĞDI
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, E.Ayhan Tosyalı, M.Fatih Tosyalı, iş adamı Recep Atakaş, Alfrado Antonio Makzume yıllık gelir vergisi rekortmenleri olurken, ödüllerini Hatay Valisi Celalettin Lekesiz verdi. 2012 yılında en çok ihracat yapan firmalar ise, Tosyalı Dış Ticaret, İsdemir ve Nursan A.Ş oldu. Tosyalı Dış Ticaret adına ödülü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İsdemir adına Coşkun Okutan, Nursan A.Ş. adına İlyas Keleş ödüllerini AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın elinden aldılar.
2012 yılında en çok yatırım yapan ilk üç mükellefte ise ilk sırayı Egemer Elektrik Üretim A.Ş., ikinciliği, Limak İskenderun Uluslar arası Liman İşletmeciliği, üçüncülüğü ise, Delta Rubis Tic. Ve San. A.Ş. aldı. Firmalara plaketlerini Adalet Bakanı Sadullah Ergin takdim etti. 2012 yılında en çok istihdam sağlayan kurumlar ise, İsdemir, Grup Akademi Ceylan Sağlık Hizmetleri ve Ekinciler Demir ve Çelik A.Ş. oldu.

Önceki İçerikİskenderunspor, Gebze deplasmanından eli boş döndü: 1-0
Sonraki İçerikEmlaktan Topluma Varmak
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.