“Enerji yatırımları üstün teknoloji ile yapılır, çevreye zarar vermeyecek şekilde planlanırsa başımızın üstünde yeri var”

ibrahim gül
MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, 1.OSB’de yapımı süren ve 2.OSB’de yapılması planlanan enerji yatırımlarıyla ilgili net konuştu.. Gül, “Türkiye’de ciddi enerji açığı var.. Enerji ihtiyacı ile alakalı termik santral yatırımları üstün teknoloji ile yapılır, çevreye zarar vermeyecek şekilde planlanırsa destekleriz” dedi.
MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, termik santrallerin yapımıyla ilgili olumlu konuştu. Başkan Gül, bazı basın mensuplarının tepkisine karşı, ‘enerji açığından’ yola çıkarak yaptığı konuşmada, “Bugün enerji yatırımlarında konuşulan, yöntem ve değişikliğe takılmayı doğru bulmuyorum. Ülkemiz ve bölgemiz açısından ciddi enerji ihtiyacı var. Birincisi, enerji açığını düşürmemiz gerekiyor. Böyle düşünürsek, ekonomiye ihtiyacı açısından bölgeye ve ülkemize katkısı olacak. Toplumun endişesi olabilir. Ancak, bu yatırımlar ileri teknolojiyle yapılır ve çevre dostu bir yapıyla planlanır da, insan sağlığına ve çevreye zararı yoksa, başımızın, gözümüzün üstüne.. Biliyoruz ki, işletmeler yüklü miktarda elektrik faturası ödüyor. Bu açığı gideremeyenler, son çare olarak yüzlerce işçi çıkarmak zorunda kalıyor. Biz bu duruma üzülüyoruz. İskenderun ve çevresine ciddi istihdam olanağı sağlayan firmaların, sıkıntılarını anlamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.
Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman da, enerji yatırımlarıyla ilgili, “İskenderun OSB’si kurulurken, biz fabrikalarla içiçe yaşayacağımızı biliyorduk. Bugün tek taş ocağı olmayan tek beldeyiz. Çevreyi elbetteki önemseyeceğiz. Ama bir yıldır İskenderun’da, zaten termik santral yapım çalışması vardı. Bugüne dek ciddi bir tepkiye rastlayamadık. İstihdam açısından yatırımlara ihtiyacımız var. Yatırımcı, ileride projeyi detaylandırıp açıklama yapınca, sanırım endişeler ortadan kalkar” diye konuştu..
MHP Hatay İl Başkanı Adnan Akdaş ise yaptığı konuşmada, “Şu an için termik santraller çevreyi kirletir diyemeyiz.. Henüz projenin kapsamı açıklanmadı. Ancak, istihdam ve şehrin enerji açığı açısından çevre dostu enerji yatırımlarını gerekli görüyoruz. İleri teknolojiyle yapılan yatırımlar, elbetteki bir denetim mekanizmasından geçecektir. Çevre dostu olacaksa, neden olmasın” açıklamasında bulundu.

Önceki İçerik“Belediye meclisinde daha çok kadın üye görmek istiyorum”
Sonraki İçerikHatay sağlık için pedal çeviriyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.