Norm fazlalarına müjde! Re’sen atamalar iptal oldu..

ahmet akça
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün haklılığımızın bir kez daha tescillendiği bir gün oldu” diyerek, Hatay İdare Mahkemesi Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin re’sen atamalarının özür durumu dikkate alınmadığından dolayı iptal edildiğini duyurdu. Akça şu görüşlere yer verdi:
“Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda kamuoyuna bir çok defa basın açıklaması ile yapılan işlemin hukuka uygun olmadığını ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürünün bunu uygularsa öğretmenlerimizin haklarını gasp edeceğini ve ilçe dışına gönderilen öğretmenlerimizin haklarını helal etmediklerini söylemiştik.
Ancak Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tüm uyarılarımıza rağmen yönetmelik hükmünün bulunduğunu ve atamalarını yapacağını belirtmişti. Bizlerde kendisine Anayasının 41. Maddesinin aile bütünlüğünün korunmasını içerdiğini hiçbir kanun ve yönetmeliğin buna aykırı olarak düzenlenemeyeceğini, hatta yönetmeliğin ilgili maddesinde özür durumlarının dikkate alınması gerektiğini belirtmemize rağmen, Sayın Şimşek 167 kişinin atamasını resen yaparak aile bütünlüğünü zedelemiştir.
Hatay İdare Mahkemesi tarafından üyemizin açmış olduğu davada özetle Anayasanın 41. Maddesine atıfta bulunarak atamaların Aile bütünlüğü gözetilmeden yapılmasının hukuka uygun olmadığını belirterek Yürütmenin durdurulması kararını vermiştir.
Sayın İl Müdürü Osman Şimşek bu kişilerin atamalarından sonra 51 kişinin, daha sonra 10 kişinin, daha sonra 4 kişinin ve daha da sonra 3 kişinin atamalarında yeniden düzenleme yoluna gitmiştir. Buradan sormak istiyorum 167 atamanın 70 -80 tanesini düzeltme yoluna gitmektedir. Acaba bu düzeltme yapılanlar torpilli olan kişiler mi? Veya başka bir ifade ile bu kişilerin hatırlı tanıdıkları mı var? Bunların atamalarında düzenleme yapılmaktadır. Son 3 kişinin atamaları geçen hafta içinde yeniden düzeltilmiştir.
Sayın Şimşek özür durumlarını dikkate almadan yaptığı atamalardan pişman olmuş mudur? Eğer pişman olmuş ise torpilli olarak düzeltmiş olduğu atamalar gibi özür durumu olan öğretmenlerimizin atamalarını da düzeltme yoluna gidecek midir? Biz bu öğretmenlerimiz haklarını helal etmiyor. dediğimizde, öğretmenlerimiz durumlarını anlatmak için İl Müdürlüğüne gittiklerinde nerede ise kapıdan kovulmuştur. Sayın Şimşek şimdi bu mahkeme kararını nasıl değerlendirecektir? Kamuoyu Sayın Şimşek’ten açıklama bekliyor. Tabi ki bizde kendilerinden konu ile ilgili açıklama bekliyoruz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.