CHP’li İnce: “Hatay’da iş, aş yok. Ama hayırlı olsun Patriotlarınız var”

erzin muhharem
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin NATO’dan talep ettiği Patriot Hava Savunma Sistemi’nin olası bir savaş ihtimalini akıllara getirdiğini söyledi.
Hatay’ın Erzin ilçesinde parti teşkilatıyla bir araya gelen Muharrem İnce, gündemdeki konuları değerlendirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda 100 kişilik partili bir gruba hitap eden İnce, Türkiye ile Suriye çeşitli anlaşmalar olduğunu belirtti.
İnce, “Suriye ile 1980–2002 yılları arasında 13 antlaşma yaptık. 2002’den 2013’e kadar da 49 antlaşma yaptık. Bunların içinde stratejik işbirliği anlaşmaları var, gizli anlaşmalar var. 3 katı 4 katı anlaşma yapmamıza rağmen ne oldu da savaşın eşiğine geldik. Hatay’da iş, aş yok. Ama hayırlı olsun Patriotlarınız var artık. İsrail’i korumak için. Parası da bizden çıkıyor” diye konuştu.
Suriye’de yaşanan iç savaşın Türkiye’yi tehdit ettiğinin altını çizen İnce, Erzin’de birçok gencin işsiz gezdiğine vurgu yaptı. İnce, konuşması şöyle sürdürdü: “Ne oldu da Suriye ile savaşın eşiğine geldik. Hatay’da iş, aş yok. Ama hayırlı olsun Patriotlarınız var artık. İsrail’i korumak için. Parası da bizden çıkıyor. Egemen güçler ‘Bak Tayyip efendi, biz Libya’nın, Suriye’nin, Irak’ın, İran’ın işini bitireceğiz. Sen de bize yardımcı olacaksın’ dediler. Bizimki de ‘Baş üstüne. Karşılığında ne alacağım’ dedi. Bizimkine dediler ki ‘Sana da Atatürk’ün cumhuriyetini yıktıracağız.’ Bizimki dedi ki ‘Süper’ Pazarlık budur. Pazarlık, deliğe süpürülmeme, beyzbol sopası korkusudur. Bu millet 2002’de ‘bunlar Müslüman çalmaz’ dedi, oy verdi. Bakın içki haram, içen sarhoş olur. Yetim hakkı yemek haram mı? Haram. Ama yetim hakkı yiyen sarhoş olmaz. İşte yetim hakkı yiyenler, rakı içenler gibi sarhoş olsaydı, AKP’liler ayakta duramazdı. Hepsi sarhoş olurdu. AKP milletvekillerine sesleniyoruz;
Türkiye Cumhuriyeti’nin gelirinin 4-5’te biri nereden geliyor, biliyor musunuz? Şans oyunları, içki ve sigaradan. İçki haramsa, içkiden gelen gelir de haramdır. Maaşlarının beşte birini fakir fukaraya dağıtmaları lazım. Haram o para. AKP döneminde kumar 4 katına çıktı. Ayrıca en büyük içkici de AKP’dir. 2010’de af çıktı, İngiliz viski şirketlerinin 500 milyon dolarlık borcunu silmek için. Fakirler inim inim inlerken, İngilizlere kıyak yaptılar” ifadelerini kullandı.

Önceki İçerikDr. Feriz’den ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri
Sonraki İçerikMuharrem İnce’den İGC’YE  Ziyaret
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.