Bakan Ergin: ‘Şehitlerimizin Ödemiş Oldukları Bedelin Karşılığı Olmaz’

sadullah
Kamunun tüm imkanlarını gaziler ve şehit aileleri için seferber etmek üzere çalışmalar yapıldığını belirten Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Ama ne yaparsak yapalım gazi ve şehitlerimizin o ödemiş oldukları bedelin karşılığı olmaz” dedi.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) toplantı salonunda, Hatay Kıbrıs ve Kore’de Savaşanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gazilere madalya tevcih töreni düzenlendi. Törende konuşan Ergin, kamunun tüm imkanlarının gaziler ve şehit aileleri için kolaylaştırılmak ve seferber edilmek üzere çalışmalar yapıldığını belirterek, “İnşallah yakında Başbakanımız şehit aileleri ve gazilerimiz için yeni birtakım hazırlıkları sizlerle paylaşacaktır. Ama ne yaparsak yapalım sizin o ödemiş olduğunuz bedelin karşılığı olmaz” şeklinde konuştu.

MADALYALARIN MANEVİ DEĞERİ VAR
Çok anlamlı bir merasim için toplandıklarını belirten Ergin, “Kıbrıs ve Kore gazilerimizin oluşturmuş olduğu platform, gazilerimize bir madalya takdim edecek. Elbette ki bunun maddi bir değeri yok. Ama manevi bir değeri var. Bir anlamı var. Sizler bu ülke için, bu ülkenin dünya üzerinde temsil ettiği değerler için hayatlarınızı ortaya koyarak mücadele ettiniz. Dünyanın bir ucuna Kore’ye gittiniz, hakkın adaletin, özgürlüğün, aşığı olan bu milletin, o coğrafyada bu değerleri arayan insanlara yardım ulaştırdınız” ifadelerini kullandı.
“Sizin o günkü katkınız, bugün o coğrafyada ve dünyanın dört bir köşesinde takdir ile yad ediliyor, anılıyor.” diyen Ergin, sözlerine şöyle devam etti: “O topraklarda çok sayıda canlar kaybettik, ama bu milletin geleceğine, bu milletin yeryüzündeki iti bağına altın harflerle adalet, özgürlük ve hak aşığı yazdınız. 1974’de Kıbrıs’ta aynı şeyi yaptınız. Oradaki soydaşlarımız zulüm altında inler iken, katledilirken, hakları elinden alınmış iken oraya gittiniz ve oradaki kardeşlerimizin ızdırabını sonlandırabilmek için hayatlarınızı ortaya koydunuz.”
Kıbrıs’ta da şehitler verildiğinin altını çizen Ergin, “Orada da şehitler verdik ve çok sayıda soydaşımızı, kardeşimizi, o mezalimin elinden kurtardınız. Bunlar çok önemli vazifeler ve bu ülkenin, bu milletin kasvetini, asaletini dosta düşmana gösterdiniz. Sizler hayatlarınızı ortaya koyarak bu destanı yazdınız. Bugün sizlere takdim edilecek madalyaların, sizin ortaya koyduğunuz değerler karşısında çok büyük bir maddi anlamı yok. Ama bu ülkenin, bu milletin sizlere sonsuza değin minnet ve şükran borcu var. Bu sadece o şükranın bir sembolüdür” diye konuştu.

“DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREK”
Gazi ve şehitlerin hayatlarını ortaya koyarak bu mücadeleleri yaptıklarının altını çizen Adalet Bakanı Ergin, şunları söyledi: “Bunun yanında bu ülkenin bayrağını, sesini, coğrafyası ve dünya üzerinde güçlü kılmak, egemen kılmak, çocuklarımızın başını dik tutabilmek, bizden sonra gelecek nesillere bu teslim aldığımız, canlı tarihi üzerine leke düşürmeden teslim edebilmek için bugün daha çok çalışmamız gereken bir zemindeyiz. Daha çok çalışıp, bu topraklarda yaşayan insanlara bolluk, bereket ve zenginlik taşımaya çalışacağız. Daha çok çalışacağız, milletimizin sahip olduğu asil değerleri geleceğe bizden sonraki nesillere aşındırmadan teslim etmenin gayreti içerisinde olacağız. Özgürlüğün, adaletin, hakkın, hukukun geliştirilerek bizden sonraki nesillere teslimi, son derece anlamlı ve önemli.”
Bu ülke için şehit ve gazilerin bedenleriyle, canlarıyla hizmet verdiklerini vurgulayan Ergin, “Bugün çalışan yerel yöneticilerimiz, belediye başkanımız, ekibi, valimiz, ekibi kamu hizmeti gören değerli bürokratlarımız, adalet teşkilatının temsilcileri, başsavcımız, hakimlerimiz, 75 milyonun huzuru ve refahı için uğraşanlar, hepsi bu ülkenin geleceğe taşınacak değerlerini güçlendirmek için uğraşan kahramanlardır. O açıdan taş üstüne taş koyana minnettarız. Kim ki bir hizmet üretiyorsa, kim ki milletimize, insanımıza, onun sıkıntılarını giderecek en küçük bir katkı yapıyorsa, biz ona teşekkür ederiz” sözlerini kaydetti.

“ÇEŞİTLİLİKTE GÜZELLİK VARDIR”
“Bu hizmetler geçmişten bu yana, bu topraklarda var olalı beri, hizmet etmiş ve bu dünyadan geçinip gitmiş olan rahmetli olmuş olan herkese rahmet göndeririz, onları şükranla, minnetle yad ederiz.” diyen Bakan Ergin, şöyle devam etti: “Bugün bu hizmetleri yapmakta olanlara da teşekkür ederiz. Bu açıdan bizi biz yapan değerlere sahip çıkacağız, çıkmaya da devam edeceğiz. Çoklukta birlik, çeşitlilikte güzellik var. Bunları bir potada bu toplumun yararı için bir araya getirip sunabilmenin erdemi önemli. Hatay bunları başarmış bir coğrafya. Siz değerli gazilerimize sevdiklerinizle, aile fertlerinizle huzurlu sağlıklı bir gelecek diliyorum. Kamunun tüm imkanları sizler için kolaylaştırılmak, seferber edilmek üzere çalışmalar yapılıyor. İnşallah yakında Başbakanımız şehitlerimiz ve gazilerimiz için yeni birtakım hazırlıkları sizlerle paylaşacaktır. Bunları ben şimdi buradan ifade etmeyeceğim. Ama ne yaparsak sizin o ödemiş olduğunuz bedelin karşılığı olmaz. Sizin hizmetinizin karşılığı bu toplumda başınız dik, alnınız açık, ayağınız yere sağlam basarak yürüyebilme imkanınız var. Ama bizlere düşen de sizlerin sıkıntılarını azaltarak daha rahat etmenizi sağlayacak tedbirler almaktır. Bu manada çalışmalar yapıldı, bundan sonra da çalışmalar yapılacak.”

Önceki İçerikMuharrem İnce’den İGC’YE  Ziyaret
Sonraki İçerikYol kapalı, uyarı yok!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.