Basın İlan Kurumu gazetelerin geleceğini konuştu

basin-ilan-kurumu
Hatay’da yerel gazetelerin sayfa sekreterlerine yönelik olarak “CorelDRAW Programı Eğitim Semineri” başladı. Basın İlan Kurumu (BİK) Hatay Şubesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen seminer ilgi gördü.
Seminerin açılışında konuşan BİK Hatay Şube Müdürü Murat Uçar, amaçlarının Hatay’da yerel basının kalitesini arttırmak olduğunu söyleyerek; “Bu amaç doğrultusundan Şubemizin açıldığı Eylül 2011 tarihinden bu yana çok sayıda faaliyet gerçekleştirdik. 2013 yılında da bu faaliyetlerimiz artarak devam edecek” dedi. Uçar ayrıca DOĞAKA’ya seminerin düzenlenmesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Gazeteci-Öğretim Üyesi Hasan Fehmi Ketenci ve Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü’nden Özer Elikoğlu tarafından verilen seminerin ilk gününde gazetenin kağıttan ürün haline gelene kadar ki süreci hakkında bilgi verildi.
Ketenci, Türkiye’de gazete satışlarının gittikçe düştüğünü belirterek, “Sürmanşet uygulaması çok önemli bir haber olduğunda tercih edilmelidir ki, bu yılda birkaç defayı geçmemelidir” dedi.
Hatay’da sayfa sekreteri ve editörlerine “dizgici” denilmesinin yanlış bir niteleme olduğunu kaydeden Ketenci, sayfa sekreteri ve editörünün yaptığı iş ile dizgiciyi aynı görmenin yanlış olduğunu, çünkü dizgi işleminin artık çok gerilerde hurufatın bir dalı olduğunu, ancak şimdilerde karşılığının olmadığını ifade etti.
Ketenci, bu sebeple, Hatay’daki gazetelerin mizanpajının düzelebilmesi için öncelikle, bu işi yapan insanlara gereken önemin verilmesi gerektiğini belirtti. Tasarım programları hakkında genel bilgi veren Ketenci, gazete için en uygun programın CorelDRAW olduğunu, sonraki günlerde gerek teorik gerek uygulamalarda bunun görüleceğini söyledi. DOĞAKA’nın Antakya’da bulunan binasında düzenlenen seminer, bugün sona erecek.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.