Düğünyurdu’na bir taşocağı daha..

çöp meclis2
İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısı Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında yapıldı.
Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen İskenderun Körfez Katı Atık Birliği meclis toplantısına başkanlık eden İskenderun Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, son günlerde yerel gazetelere konu olan iddialara cevap vermedi, Düğünyurdu’nda Envitec’in kuracağı taşocağı ile ilgili kısa bir bilgi vermekle yetindi.
Teknoloji artıklarını doğanın yok edemediğini, bunların ancak ileri teknoloji ile bertaraf edilebileceğini belirten Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin ayrıştırma, tıbbi atık, kompost ünitesinin bittiğini ve uzun dönem hizmet verecek kapasitede olacağını söyledi.
Belediyeve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Lot açılacak. Onun çalışmaları başladı. Konvansiyonel kırmayla çok uzun sürebilir diye patlatma yöntemi izni almaya çalışıyorlar. İskenderun ve çevre beldelerini kapsayan büyük bir bölgenin çöp sorunu çözümlenecek” dedi.
Tıbbi atık ünitesinin hazır olduğunu belirten Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, lisans alınmasının beklendiğini söyledi.
Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin birçok aşamadan geçtiğini anımsatan Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çöp sorununun dünyanın sorunu olduğunu ifade etti.
Arsuz’un ilçe kurulma işlemlerine başlanması ve iş yoğunluğunun artması nedeniyle Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme’nin istifa dilekçesini oybirliği ile kabul eden Birlik Üyeleri, gizli oyla boşalan üyeliğe Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’yu seçti.
Körfez Katı Atık Birliği Sekreteri Fatih Açıkalın da hazır bulunduğu toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Toplantıda, gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:
Açılış ve yoklama, 2013 yılı içerisinde 3 adet tam zamanlı sözleşmeli personel, 1 adet kısmi zamanlı sözleşmeli (Avukat) personel çalıştırılması ve bu personellere ödenecek ücretin belirlenmesi hususu görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi.
Tıbbi atıkların Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki sterilizasyon tesisine taşınması işi ile ilgili olarak 1 yıllık protokol imzalanması hususu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.
Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme’nin encümen üyeliğinden istifa etmesi nedeniyle yerine yeni bir encümen üyesi seçiminin yapılması hususunun görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi. Birlik üyelerinin gizli oylaması sonucunda encümen üyeliğine Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu seçildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.